DOC/ Pe scena politică din Republica Moldova a mai apărut un PAS. Partidul Noua Opțiune Istorică a devenit Partidul Alternativă și Șanse

21 mai 2021, 11:00 Politică 6569
Logo PAS.  Sursa: Partidul Acțiune și Solidaritate

Monitorul Oficial de astăzi, 21 mai publică un anunț prin care Partidul Politic Noua Opțiune Istorică a devenit Partidul Politic Alternativă și Șanse. Schimbarea vine tocmai în ziua când la CEC s-au înregistrat primele formațiuni politice în alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Schimbarea pare obișnuită, însă noua abreviere a formațiunii va fi PAS, exact ca cea a Partidului Acțiune și Solidaritate, cotat cu cele mai mari șanse de victorie la scrutinul din iulie.


În registrul Agenției Serviciilor Publice, apare informația că partidul este condus de Victor Alexeev care a fost secretar de stat în Ministerul pentru românii de pretutindeni, iar anterior a activat în PSD-ul condus de fostul premier român Victor Ponta și care era apropiat de Partidul Democrat din Republica Moldova condus de Vladimir Plahotniuc.

Totuși, Victor Alexeev, într-o reacție pentru Replica Media, a declarat că deja nu mai conduce partidul, iar acum interimatul ar fi asigurat de Svetlana Chesari care este vicepreședinta formațiunii.

„Eu mi-am dat demult demisia din funcția de președinte de partid. Am înțeles că în curând se va organiza un congres, unde prin vot va fi aprobat un nou președinte”, ne-a comunicat Alexeev.

Schimbarea denumirilor partidelor care să se asemene cu alte partide cu șanse în alegeri este o practică des întâlnită în Republica Moldova. Astfel, la alegerile din 30 noiembrie 2014 a participat Partidul Comunist Reformator care a apărut în buletinul de vot cu aceeași abreviere ca Partidul Comuniștilor și a realizat un scor de 4,92% și a redus din numărul de voturi pentru comuniști. Ulterior, partidul anonim a fost radiat din registrul partidelor politice.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media