VIDEO/ Persoanele ce se tratează de COVID-19 la domiciliu și cei aflați în autoizolare vor fi monitorizați de la distanță: Proiectul, lansat de Ministerul Sănătății

13 octombrie 2021, 11:52 Sănătate 116
112, monitorizare la distanță.  Sursa: privesc.eu

Persoanele testate pozitiv la COVID-19 și se tratează la domiciliu, contacții apropiați cu aceștia, cât și cei care sunt supuși regimului de autoizolare vor fi supravegheați de autoritățile în sănătate prin intermediul proiectului de monitorizare la distanță a pacientului cu COVID-19, ce a fost lansat oficial astăzi, 13 octombrie.

„Scopul implementării acestui mecanism este monitorizarea și triajul pacienților cu covid pozitiv. Monitorul covid ne dorim să devină o verigă foarte importantă de legătură care acum este mai slabă între pacienți, asistența de medicină primară, asistența medicală urgentă, spitalicească, inclusiv APL, ceea ce ar putea să ducă la decongestionarea sistemului medical și utilizarea rațională și eficientă a resurselor medicale. Mă refer la paturi, echipamente, personal medical”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Potrivit membrei Guvernului, prin intermediul acestui mecanism, pe lângă faptul că vor fi monitorizați pacienții infectați cu COVID-19, autoritățile în sănătate vor fi informate în timp real despre dinamica stării de sănătate, va fi posibilă evaluarea pronosticurilor de viitor și va fi evitat colapsul din sistemul sanitar.


De menționat că, până la data de 12 octombrie, în tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 7.712 persoane, iar 16.087 sunt sub supraveghere la domiciliu.
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media