Consiliul Național al PACE: Gheorghe Cavcaliuc anunță că partidul pe care îl conduce va candida la alegerile locale din 21 noiembrie

26 septembrie 2021, 15:02 Politică 5101
PACE, Gheorghe Cavcaliuc.  Sursa: tvn.md

Consiliul Național Politic al „Partidului Acasă Construim Europa” (PACE) a avut loc astăzi, 26 septembrie, în cadrul căruia au fost aleși patru noi vicepreședinți, șase noi membri ai Biroului Permanent și un nou Șef al Departamentului Doing Business. Tot astăzi, în cadrul ședinței a fost discutată situația social politică din Republica Moldova, s-au totalizat și analizat rezultatele alegerilor Parlamentare din 11 Iulie 2021, rezultatele alegerilor în Adunarea Populară a Gagauz-Yeri din 9 Septembrie, unde PACE a obținut victorie pe o circumscripție, obținând un mandat de deputat, potrivit unui comunicat emis de partid. Totodată, PACE a anunțat că va avea candidați la funcția de primar din mai multe localități, inclusiv Bălți, la alegerile locale din 21 noiembrie.

Astfel, au fost numiți patru noi vicepreședinți ai PACE, după cum urmează:
1). Vicepreședinte pe domeniul social - Natalia Guzun, femeie de afacere si o organizatoare excelentă a multor campanii de filantropie si voluntariat.
2). Vicepreședinte pentru Sănătate - Alexandru Grumeza, medic neurochirurg, cu experiența de peste 18 ani în sistemul medical, este șeful Unității de Primiri Urgențe a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, cercetător științific, master în Sănătate Publică, membrul Comisiei de Specialitate Neurologie a Ministerului Sănătății.
3). Vicepreședinte pe domeniul persoanelor în Etate - Vladimir Donțu, în vârstă de 68 de ani, „o persoană înțeleaptă, cu o experiență bogată de viața si experiență managerială”, se mai arată în comunicat.
4). Vicepreședinte pentru Sport - Vasile Șcuratcov, sportiv de performanță, multiplu Campion Republican la gimnastică artistică, Campion Republican la armwrestling, participant al festivalurilor internaționale de circ.

„În funcția de Șef al Departamentului Doing Business al PACE a fost avansată Rodica Negrei, o persoană tânără, energică, inteligentă care a făcut studii în Marea Britanie și deține afaceri în Republica Moldova.
De asemenea, au fost avansate și numite în calitate de membru al Biroului Permanent cu un grad înalt de responsabilitate și autoritate în echipa PACE următorii colegi:
Gaidarji Valentin - Deputat în Adunarea Populară a Gagauz - Yeri.
Popescu Cristina - Șef al Departamentului Egalitate și Nediscriminare în cadrul PACE.
Balan Tudor - Președinte OT Sîngerei în cadrul PACE.
Tatiana Bordianu - Șef al Departamentului Politică Externă și Integrare Europeană în cadrul PACE.
Donțu Vladimir - Vicepreședinte pe domeniul persoanelor în Etate PACE.
Guzun Natalia - Vicepreședinte pe domeniul social PACE.

Totodată, au fost puse în discuție și luate decizii privind participarea candidaților PACE în calitate de primari în mai multe localități din Republica Moldova, inclusiv în orașul Bălți care vor avea loc pe data de 21 Noiembrie 2021 unde PACE va avea proprii candidați”, se mai arată în comunicat.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a făcut publică, astăzi, 20 septembrie, lista partidelor şi altor organizații social-politice ce au dreptul să participe la alegerile locale noi stabilite pentru data de 21 noiembrie.

În același context, CEC a stabilit că Partidul Politic Moldovenesc „Ai Noștri” își poate desemna candidații doar în șapte localități din țară, acolo unde a fost stabilită data alegerilor după înregistrarea formațiunii politice respective: municipiul Bălți, satul Opaci, raionul Căușeni, satul Bălceana, raionul Hâncești, comuna Cneazevca, raionul Leova, satele Palanca și Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, satul Hlinaia, raionul Edineț.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară, stabilite pentru data de 21 noiembrie.

Perioada electorală va începe mâine, 21 septembrie curent. Ulterior vor fi constituite organele electorale ierarhice inferioare, asigurate mijloacele necesare pentru desfășurarea scrutinului, degrevați/convocați funcționarii implicați și organizată instruirea lor, desemnați și înregistrați candidații, susținută financiar campania electorală, generate listele electorale și tipărite buletinele de vot.

Programul va fi remis, pentru informare și realizare în limita competenței, autorităților publice locale ale municipiului Bălți, comunei Ucrainca și satului Opaci, raionul Căușeni, comunei Hârtop, raionul Cimișlia, orașului Cupcini și satului Hlinaia, raionul Edineț, comunei Ișcălău, satelor Călinești și Pârlița, raionul Fălești, comunei Camenca, raionul Glodeni, satului Bălceana, raionul Hâncești, comunei Cneazevca, raionul Leova, satelor Palanca și Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni, partidelor politice reprezentate în Parlament, precum și organelor electorale, după constituirea acestora.


Căutat de procurorii din Republica Moldova, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, își caută de treabă la Londra. Acesta a anunțat astăzi că firma pe care a deschis-o recent la Londra angajează muncitori și, așa cum a promis, prioritate au cetățenii moldoveni stabiliți în capitala Marii Britanii.

, cu sediul la Londra, în aceeași zi în care Biroul Interpol din Moldova a anunțat despre faptul că a cerut Biroului din Lyon ca acesta să fie dat în căutare internațională.

Ulterior, Cavcaliuc a mulțumit presei „pentru publicitate”. El a promis că „va crea mai multe locuri de muncă în compania sa și ca prioritate, va angaja compatrioți din diasporă care sunt fără serviciu”.

Gheorghe Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova chiar în Ziua Alegerilor și s-a afișat în Italia, de unde a anunțat că că s-ar afla în drum spre casă.. Mai apoi, acesta a fost filmat plimbându-se pe o stradă din Londra.


Fostul șef al Poliției a confirmat ulterior că se află în Marea Britanie, declarând că a revenit la fostul loc de muncă, la o companie internațională. Tot atunci, acesta a spus că este gata să revină în Republica Moldova doar în fața unui procuror nepărtinitor.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media