Vadim Ceban răspunde Nataliei Gavrilița, care a spus că Moldovagaz nu livrează volumele contractate: „Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a reacționa cât mai profesionist”

22 octombrie 2021, 11:24 Economie 304
Vadim Ceban, șeful Moldovagaz.  Sursa: Vadim Ceban/ Facebook

Directorul companiei „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a venit cu o reacție după ce prim-ministra Natalia Gavrilița a spus că întreprinderea nu-și respectă promisiunile de livrare a gazului natural în condițiile în care presiunea în sistemul de distribuție a scăzut sub limită. Managerul se apără și spune că nu încearcă să fugă de responsabilitate și că în condițiile actuale este gata să facă tot ce-i stă în puteri pentru a „acționa cât mai profesionist”.

„Luarea deciziilor și asumarea responsabilității este angajamentul direct al oricărui manager. Niciodată în viața mea nu m-am gândit să scap de responsabilitate, indiferent de funcțiile pe care le-am ocupat. Vă asigur că în situația de astăzi voi face tot ce îmi stă în putere pentru a acționa cât mai profesionist, ținând cont de toate variabilele”, a scris Vadim Ceban pe o rețea de socializare, la scurt timp după briefingul prim-ministrei Gavrilița.

Guvernul de la Chișinău aprobat vineri, 22 octombrie, proiectul privind declararea stării de urgență în domeniul energetic pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe parcursul următoarelor 30 de zile.

„Dat fiind că Moldovagaz nu se ține de cuvânt și nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze, suntem impuși să ne mișcăm mai repede, urgent, pe planul de alternativă”, a declarat Gavrilița în briefing.

Șefa Executivului a anunțat că Republica Moldova are un deficit de gaze pentru luna octombrie de 33 la sută.

Dacă Parlamentul va aproba proiectul înaintat, Guvernul va putea aloca resurse pentru Energocom care să cumpere volumele necesare de gaz pentru revenirea la normal a sistemelor.

În același timp, anunță Gavrilița, la Moscova negocierile continuă și chiar dacă s-au înregistrat progrese, nu există o înțelegere finală și definitivă.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media