Mirandolina Sușițcaia, procurora care a examinat dosarele în care este vizat Veaceslav Platon, ar fi demisionat: Ce spune PG

16 noiembrie 2021, 12:57 Justiție 363
Mirandolina Sușițcaia.  Sursa: mai.gov.md

Mirandolina Sușițcaia, procurora care a examinat dosarele în care este vizat controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, ar fi demisionat. Totuși, informația nu a putut fi confirmată de reprezentanții Procuraturii Generale.

„Până în prezent, nu este înregistrată vreo cerere, dar verificăm și revenim ulterior cu informații actualizate”, a declarat pentru Replica Media procurora din cadrul PG Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Amintim că la mijlocul lunii octombrie, printr-un ordin semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu, Mirandolina Sușițcaia a fost retrasă din grupul de anchetă pe cazul „Laundromat” și nu va mai avea nicio atribuție la dosarele în care este vizat omul de afaceri Veaceslav Platon și dosarele spălărilor de bani prin băncile moldovenești.

„Unul dintre motive este că Mirandolina Sușițcaia a fost delegată într-o subdiviziune a Procuraturii Generale prin ordinul procurorului general interimar. Al doilea motiv este că au fost anumite dubii referitor la investigațiile pe care le-a făcut. Totodată, investigațiile jurnalistice a unor întâlniri dubioase cu anumite personaje din dosar au pus la îndoială obiectivitatea și imparțialitatea dumneaei la efectuarea urmăririi penale pe aceste dosare. Astfel, s-a decis să-i fie retrase dosarele ce țin de Veaceslav Platon și Laundromat”, a explicat Cherpec.

Anterior, jurnaliștii de la Deschide.MD au scris că procurora Mirandolina Sușițcaia s-a întâlnit cu persoane care figurează în dosarul miliardelor spălate prin Republica Moldova.

„După ce i-a scos nevinovați pe cei 14 judecătorii ce participaseră la operațiunea Laundromatul, în luna septembrie, procurorul Mirandolina Sușițcaia s-a întâlnit la cafea cu Mihail Gofman, fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, în localul Bachus Dava, din Chișinău. Întâlnirea dintre cei doi a durat mai bine de oră, timp în care Mihail Gofman i-ar fi transmis procurorului Sușițcaia un plic a cărui conținut nu este cunoscut”, a scris Deschide.md.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media