Sondaj IRI: Care sunt partidele care se bucură de cea mai mare susținere; PAS și PSRM în fruntea clasamentului

17 decembrie 2021, 17:23 Politică 3495
Partide, sondaj IRI.  Sursa: Wiki/Dan Guțu IPN

Cel mai popular partid politic din Republica Moldova este Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) care se bucură de susținerea a circa 36% din populație, urmat de Partidul Socialiștilor (PSRM) cu 14% și Partidul Comuniștilor (PCRM), cu 5%. Acestea sunt concluziile celui mai recent sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), biroul din Moldova.

Potrivit datelor sondajului, Partidul Politic „Șor” este susținut de 3% din populație, iar Partidul Nostru de 2% și Partidul Democrat de doar 1%, la fel ca și Platforma Demnitate și Adevăr.


Sondajul a fost coordonat de sociologa Rasa Alisauskiene de la Baltic Surveys/The Gallup Organisation.

Eșantionul cuprinde 1,619 de rezidenți permanenți din Republica Moldova cu vârsta de 18 ani și mai sus, cu drept de vot., din toate regiunile Republicii Moldova, cu excepția regiunii transnistrene.

Marja de eroare nu depășește +/-2,5%. Rata de răspuns este de 31%.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media