Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană. Subiectele discutate

3 decembrie 2021, 19:55 Politică 103
Nicu Popescu, Mircea Geoană.  Sursa: MAEIE

În cadrul reuniunii ministeriale a OSCE de la Stockholm, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul căreia au fost discutate prioritățile Republicii Moldova în cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică.

„Am mulțumit pentru expertiza și asistența Alianței oferită Republicii Moldova de-a lungul anilor în promovarea reformelor democratice, inclusiv contribuția la modernizarea sectorului de securitate și apărare națională în conformitate cu noile cerințe și evoluții ale mediului de securitate.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a reconfirmat angajamentul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind reiterat sprijinul organizației pentru suveranitatea, integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate al ţării noastre, se arată în comunicatul emis de MAEIE.

De asemenea, oficialii au discutat despre modalitățile de a susține în continuare procesele de reformare și modernizare din sectorul de apărare al Republicii Moldova, conform necesităților autorităților naționale dar și agenda de cooperare Republica Moldova – NATO.

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu participă la lucrările celei de-a 28-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se desfășoară în perioada 1 - 3 decembrie, în orașul Stockholm, Regatul Suediei, statul care deține președinția în exercițiu a organizației.

În cadrul reuniunii, miniștrii de externe ai celor 57 de state participante la OSCE efectuaează un schimb de opinii pe chestiuni de actualitate de pe agenda organizației pe cele trei dimensiuni: politico-militară, economică și mediu ambiant, și umanitară.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media