DOC/ Licențiată în drept și deține funcția de consilieră a primarului de Stăuceni: CV-ul și declarația de avere a noii președinte CEC - Angelica Caraman

17 septembrie 2021, 17:00 Politică 726
Angelica Caraman.  Sursa: cec.md

Angelica Caraman, noua președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC), este licențiată în drept și calificată în calitate de profesoară de limba și literatura română. În 2017, a absolvit Facultatea de Relații Internaționale, Științe politice și Administrative - masterat în management politic și electoral. Din 2019 și până în prezent este consilieră a primarului comunei Stăuceni.

Potrivit CV-ului, înainte de a activa în cadrul Primăriei Stăuceni, în perioada anilor 2018 -2019, Caraman a fost director adjunct în cadrul Centrului de Instruire Continuă în domeniul electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală.

În 2014, timp de două luni, ea a fost membră a Consiliului electoral de circumscripție electorală municipală. Tot în acel an, Caraman a fost formator în domeniul electoral la Centrul de Instruire Continuă în domeniul electoral pe lângă CEC.

Un an mai devreme, în perioada anilor 2012 - 2013, Angelica Caraman a fost șefa direcției management alegeri în cadrul CEC.

Din 2002 și până în 2011 ea ocupat funcția de secretară a preturii Centru din capitală.

De menționat că Angelica Caraman, de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, a candidat la funcția de primar în comuna Ghidighici în cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019, însă a fost devansată de contracandidatul său în cel de-al doilea tur.


Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2020, Carman a obținut un salariu anual de peste 192 de mii de lei din activitatea de la Primăria Stăuceni, iar alte 6.400 de lei i-a obținut ca indemnizație de consilier local.

Alte 200.000 de lei familia Caraman le-a avut după vânzarea unei cote aparte a unui apartament.

Familia Caraman deține alte două averi imobiliare în sumă totală de peste 57.000 de lei și doup automobile - un Mitsubishi Space Star și un Camion/FiatDucato.Amintim că, componența nominală a Comisiei Electorale Centrale (CEC), confirmată în ședința de joi, 16 septembrie, a Parlamentului, a ales-o pe Angelica Caraman în fruntea instituției.

CEC are următoarea componență nominală – Berlinschii Alexandr, Caraman Angelica, Gurduza Sergiu, Lupașco Ludmila, Musteața Alexandru și Postica Pavel.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media