VIDEO/ Jurnaliștii Nokta, blocați de Vitalie Dragancea în timp ce încercau să-i adreseze întrebări Irinei Vlah: „Sunt priorități mai importante decât dvs”. Cum comentează consilierul „neformal” al bașcanei un asemenea comportament cu presa

2 octombrie 2021, 11:54 Politică 708
Jurnaliștii Nokta, în conflict cu Vitalie Dragancea.  Sursa: captură/Nokta.md

Jurnaliștii de la Nokta.md au fost ignorați de Irina Vlah în momentul în care reprezentanții presei au încercat să-i adreseze întrebări acesteia în cadrul Forumului InvestGagauzia 2021, ce s-a desfășurat vineri, 1 octombrie. Mai mult, fostul consilier al ex-premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, ce s-a prezentat drept consilierul bașcanei autonomiei, și purtătorul de cuvânt al acesteia Andrei Vedutenco nu au permis ziariștilor să se apropie de Irina Vlah pentru intervievare, deși programul forumului a alocat timp pentru comunicarea cu presa.

Colegii de la Nokta.md susțin că au fost agresați de subalternii Irinei Vlah, fiind bruscați și insultați, după mai multe tentative de a discuta cu bașcana Găgăuziei, deși inițial li s-a promis că va fi alocat timp pentru comunicare cu ea.

Vitalie Dragancea: „Nimeni nu este obligat să vorbească cu dumneavoastră”.

Jurnalist Nokta.md: „Suntem presa, aici este Irina Feodorovna, dorim să-i acordăm întrebări...”.

Vitalie Dragancea: „Repet - nimeni nu este obligat să vorbească cu dumneavoastră. Dați întrebările în formă scrisă și veți obține răspunsuri”.

Jurnalist Nokta.md: „Noi vorbim despre conducerea autonomiei...”

Vitalie Dragancea: „Credeți că conducerea trebuie să facă ceea ce doriți?”

Vedeți mai jos momentul:


„Sunt priorități mai importante decât dumneavoastră (...) colegi, aveți obraz, nu sunteți cei mai importanți ”, le-a comunicat Dragancea jurnaliștilor în momentul în care aceștia au încercat repetat să discute cu guvernatoarea Găgăuziei, prezentându-se drept consilier neformal al Irinei Vlah, ce activează fără a fi remunerat.

Contactat de Replica Media pentru a ne comenta un asemenea comportament față de reprezentanții presei, Vitalie Dragancea a motivat că jurnaliștii de la Nokta s-au comportat „isteric și obraznic”.

„Vă îndemn să nu faceți concluzii pripite, în baza unei informații distorsionate intenționat. Reprezentanții portalului menționat de dvs. au avut un comportament isteric și obraznic. Comportament inadmisibil într-o societate civilizată. În rezultat a generat încă o dezinformare intenționată, dintr-un șir lung”, a precizat Dragancea.

Întrebat ce funcție deține în cabinetul bașcanei autonomiei, Dragancea a declarat că o asistă pe Irina Vlah, fără a deține o poziție formalizată în echipa acesteia.


De menționat că Vitalie Dragancea nu este la primul conflict cu reprezentanții presei. Fostul consilier pe comunicare a ex-premierului Ion Chicu a devenit celebru prin replica pe care a dat-o reporterei Ziarului de Gardă, precum „respectă presa până în glande” și că are „o memorie grețos de bună”.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media