COVID-19: În municipiul Chișinău se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „cod portocaliu”

22 noiembrie 2021, 14:50 Sănătate 52
Coronavirus.  Sursa: Chișinău.md

Primăria Chișinău informează că incidența îmbolnăvirilor prin infecția COVID-19 pe teritoriul municipiului este încă înaltă, în comparație cu alte teritorii din republică, cu persistența cazurilor grave și foarte grave, deși se atestă o dinamică zilnică de descreștere a numărului de infectări.

Totodată, în baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecției COVID-19, pe teritoriul municipiului se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „cod portocaliu".

Conform raportului Direcției generale asistență socială și sănătate din data de 21.11.2021, în municipiul Chișinău sunt 134 586 de cazuri confirmate COVID-19, inclusiv tratate - 132 031 pacienți și decese - 2491.

Totodată, în cadrul spitalelor municipale la data de 21 noiembrie sunt internate 676 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă - 59 persoane, stare gravă - 278, medie - 326 peroane.

De asemenea, rata de vaccinare în municipiul Chişinău este de cca 39% din numărul populaţiei, iar în rândul cadrelor medicale şi a cadrelor didactice se atestă cea mai înalt indicator la acest capitol - 96% şi respectiv 97%.

Totodată, se determină, o rată scăzută de vaccinare în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18-29 ani.

Specialiștii estimează pentru perioada următoare, o creștere a numărului de cazuri de infecții cu COVID-19, astfel APL Chișinău reiterează necesitatea respectării măsurilor de precauție, cu mențiunea că cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării rămâne purtarea obligatorie a măștii de protecție, păstrarea distanței fizice, spălarea regulată pe mâini și evitarea locurilor publice aglomerate.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media