Electrocardiografe și pulsoximetre, donate de Elveția centrelor de sănătate din 25 de raioane ale țării

8 aprilie 2022, 09:58 Sănătate 91
Donație din partea Elveției.  Sursa: Ministerul Sănătății

Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, prin intermediul proiectului moldo-elvețian „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, a donat un alt lot de dispozitive medicale, în valoare de 330.670 de franci elvețieni.

Mai exact, donația include 197 de electrocardiografe și 445 de pulsoximetre de ultimă generație, care vor fi distribuite în 142 de centre de sănătate din 25 de raioane ale țării.

Evenimentul de donație a avut loc la Centrul de Sănătate Strășeni care a beneficiat de cinci electrocardiografe și 15 pulsoximetre. De asemenea, în opt oficii ale medicilor de familie din raionul Strășeni vor fi repartizate 13 electrocardiografe și 27 de pulsoximetre.

„Donația din partea Elveției pentru dotarea sălilor de triaj reprezintă un sprijin important pentru instituțiile medico-sanitare publice de asistență medicală primară și contribuie nemijlocit la creșterea calității asistenței medicale oferite pacienților”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății Ion Prisăcaru.

Amintim că, primul lot de dispozitive medicale, donat de Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, prin intermediul proiectului moldo-elvețian „Viață sănătoasă”, realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică, a fost deja repartizat în 67 de centre de sănătate din zece raioane ale țării.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media