Ministra Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, și Maia Sandu, întrevedere la Președinție: Criza refugiaților, printre subiectele discutate

12 martie 2022, 12:48 Politică 213
Annalena Baerbock și Maia Sandu .  Sursa: presedinte.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu ministra Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock. Șefa diplomației germane întreprinde o vizită de lucru la Chișinău pentru a se documenta din prima sursă despre situația de securitate din regiune și impactul pe care-l are războiul din Ucraina asupra țării noastre. La întrevedere a participat și prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavriliță.

În cadrul discuției, președinta Maia Sandu și ministra federală Annalena Baerbock și-au exprimat susținerea pentru încetarea focului și restabilirea păcii în Ucraina.

Șefa statului a vorbit despre riscurile de securitate și impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova. Președinta Maia Sandu a menționat, în contextul dat, situația energetică dificilă ca urmare a creșterii substanțiale a prețurilor și riscurile la adresa securității energetice.

Un subiect important al discuției a fost criza refugiaților. Președinta Sandu a reafirmat disponibilitatea țării noastre de a ajuta în continuare oamenii care fug de război din Ucraina. Ministra Baerbock a apreciat solidaritatea autorităților și a cetățenilor Republicii Moldova față de refugiați și a promis că Germania va oferi sprijin pentru ajutorarea acestora.

Cu referire la agenda bilaterală, șefa statului a apreciat sprijinul oferit de partea germană în diferite domenii și a exprimat interesul de a intensifica cooperarea moldo-germană, în special în domeniul energetic.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media