Procurorul general al Ucrainei: 197 de copii au fost uciși și 351 au fost răniți de la începutul invaziei Rusiei

14 aprilie 2022, 10:18 Ucraina 110
Copii care fug din calea războiului din Ucraina.  Sursa: inews.co.uk

197 de copii au murit și peste 351 au suferit răni de diferite grade de severitate de la începutul invaziei rusești pe teritoriul Ucrainei, anunță oficiul Procurorului General ucrainean.

Conform datelor primite de procurorii pentru minori, cei mai afectați copii au fost în regiunea Donețk - 115, Kiev - 105, Harkov - 81, Cernihiv - 54, Nikolaev - 40, Herson - 38, Luhansk - 36, Zaporojie - 23, Kiev - 16, Sumî - 16, Jitomir - 15.

De asemenea, cadavrele unor copii de 4 și 10 ani cu răni, precum și cadavrul ars al unui tânăr de 17 ani au fost găsite în Hostomel și Bucha, regiunea Kiev.

S-a depistat că în februarie, la punctul de control din zona Chornobîl, militari ruși au împușcat o mașină civilă care a staționat pe marginea drumului. Un bărbat și fiul său minor au murit.

Numărul copiilor care au murit în urma bombardării gării Kramatorsk a crescut la 7. Încă doi copii au murit la spital.

Atentatele masive și bombardamentele armatelor ruse din orașele și satele ucrainene au afectat 1.014 instituții de învățământ, dintre care 91 au fost complet distruse.

Datele nu sunt definitive, având în vedere că se lucrează în continuare în teritoriile unde au loc ostilități active, în teritoriile ocupate temporar și eliberate.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media