Unde este Șoigu? Ministrul rus al apărării nu a apărut în spațiul public de 12 zile - presa rusă

23 martie 2022, 12:12 Rusia 13976
Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.  Sursa: tass.ru

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, nu a mai apărut în spaţiul public de 12 zile. Primul care a observat acest lucru a fost jurnalistul Dmitri Treschanin de la portalul MediaZona (site de știri recunoscut de autoritățile ruse drept „agent străin”), după care publicația Agenstvo a stabilit că ultima apariție publică a ministrului Șoigu a avut loc pe 11 martie, la o întrevedere cu omologul său turc Hulusi Akmar.

În aceeași zi, Ministerul Apărării rus a anunțat despre vizita lui Șoigu la Spitalul Clinic Militar Central Mandrik, unde ministrul a înmânat premii militarilor rusi care au participat la ostilitățile din Ucraina.

Pe 18 martie, site-ul Kremlinului a menționat că Șoigu a participat la o întâlnire a membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate cu președintele Vladimir Putin. Însă în presă nu au fost publicate tradiționalele fotografii și imagini video de la această întâlnire. În același timp, postul de televiziune controlat de stat Pervîi Canal a difuzat un reportaj despre Serghei Șoigu înmânând premii armatei, insă imaginile erau de la întâlnirea acestuia cu ministrul turc al Apărării de pe 11 martie.

În același timp, jurnaliștii de la Agenstvo menționează că până pe 11 martie, știri despre evenimentele cu participarea personală a lui Shoigu erau publicate stabil odată la câteva zile. După 11 martie, nu au fost difuzate nici evenimente cu participarea șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valerii Gerasimov.

Potrivit publicației, surse din anturajul lui Shoigu susțin că acesta ar fi bolnav - probleme cardiace, a declarat pentru Agenstvo un cunoscut al ministrului.

Jurnaliștii Agenstvo spun că nu a putut obține un comentariu de la Ministerul Apărării - „toate numerele de telefon ale serviciului de presă enumerate pe site-ul departamentului nu au răspuns miercuri dimineață”.

Nici secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a răspuns la solicitările jurnaliștilor.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie și 22 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media