Moldovagaz anunță deconectări, după ce datoria consumatorilor a ajuns la peste 300 de milioane de lei pentru luna ianuarie

27 februarie 2023, 12:23 Economie 186
gaz, Moldovagaz, gaze naturale.  Sursa: Replica Media

Datoria consumatorilor finali pentru gazele naturale furnizate in luna ianuarie curent s-a cifrat la 318,657 milioane lei, inclusiv 64,829 milioane lei la consumatori noncasnici, și 253,828 milioane lei la cei casnici, anunță Moldovagaz. Compania menționează că, în acest context, vor fi deconectate instalațiile de gaze naturale ale consumatorilor-debitori de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale.

„Cu scopul evitării majorării soldului datoriei consumatorilor finali pentru gazele naturale furnizate, în temeiul pct. 104-105 din Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.113/2019 din 19 aprilie 2019, vor fi deconectate instalațiile de gaze naturale ale consumatorilor-debitori de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale

- începând cu data de 27 februarie 2023 la consumatorii noncasnici

- începând cu data de 01 martie 2023 la consumatorii casnici, respectându-se prevederile Legii nr.340 din 08 decembrie 2022 cu privire la interzicerea deconectărilor de la serviciile locativ-comunale în perioada rece a anului.

Prin urmare, SA „Moldovagaz” solicită consumatorilor-debitori să stingă restanța pentru gazele naturale furnizate”, menționează Moldovagaz în cadrul unui comunicat.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, a venit cu precizări, menționânnd că „nu pot fi deconectați consumatorii casnici care cumulativ întrunesc trei condiții.

„Acestea sunt:

a. sunt în categoria de vulnerabilitate ridicată sau foarte ridicată;
b. au o datorie mai mică de 5000 de lei;
c. au achitat cel puțin 50% din factura rămasă după acordarea compensațiilor”, a conchis Perciun.


Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media