Șapte candidați non-judecători la funcții în CSM au fost audiați de Comisia Pre-Vetting: Urmează deciziile

11 martie 2023, 12:58 Justiție 133
Comisia Pre-Vettig.  Sursa: vetting.md

Comisia Pre-Vetting a încheiat etapa audierilor publice ale candidaților non-judecători la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Din cei 12 candidați cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant, incluși în lista candidaților transmiși Comisiei Pre-Vetting de Parlament, la audieri au participat șapte candidați, întrucât doi s-au retras din concurs, alți doi candidați nu au depus la timp declarația pentru 5 ani, fiind astfel descalificați, iar un candidat a solicitat să fie evaluat fără a participa la audieri.

Prin urmare, în perioada 1-9 martie, în ședințe publice au fost audiați Tatiana Chiriac, Tatiana Ciaglic, Ion Guzun, Angela Popil, Valentin Caisîn, Alexandru Postică și Alexandru Rotari, care au răspuns la întrebările membrilor Comisiei pentru a clarifica unele aspecte relevante procesului de evaluare.

Potrivit Legii nr. 26/2022 privind unele măsuri aferente selectării candidaţilor la funcţia de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor şi procurorilor și Regulamentului de evaluare, înregistrările video de la audieri au fost publicate pe pagina web a Comisiei Pre-Vetting www.vetting.md și canalul de Youtube https://www.youtube.com/@comisia.prevetting.

În perioada următoare Comisia Pre-Vetting va lucra la elaborarea deciziilor privind constatarea promovării sau nepromovării evaluării de către candidații non-judecători. Similar grupului de candidați judecători, non-judecătorii sunt evaluați de Comisia Pre-Vetting pentru a putea deveni eligibili pentru funcția de membru în CSM.

În paralel cu lucrul pe decizii, Comisia desfășoară evaluarea candidaților la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media