Președinta Sandu, despre victoria Sheriff Tiraspol: „Felicit echipa pentru acest succes și le urez succes și la jocurile următoare”

29 septembrie 2021, 15:15 Sport 1727
Maia Sandu .  Sursa: Captură de ecran

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a felicitat echipa Moldovei Sheriff Tiraspol, după ce a ieșit învingătoare marți seara în disputa cu echipa spaniolă Real Madrid. Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței de presă susținute cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, după ce a fost solicitată să comenteze victoria obținută de Sheriff Tiraspol și dacă reprezintă o victorie a Republicii Moldova.

„Felicit echipa pentru acest succes și le urez succes și la jocurile următoare.

(...)În rest, în ceea ce ține de rezolvarea conflictului transnistrean este un subiect foarte complicat la care o să lucrăm așa cum am discutat și astăzi cu domnul președinte al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. E un subiect care presupune reiterarea poziției noastre de identificare a unei soluții pașnice, diplomatice și identificarea unei soluții care va rezulta într-un stat funcțional”, a declarat Maia Sandu.

Campioana Sheriff Tiraspol a jucat ieri, 28 septembrie, cel de-al doilea meci din grupele Ligii Campionilor cu celebra echipă Real Madrid, Spania, în cadrul grupei D. Partida a debutat la ora 22:05 la stadionul Santiago Bernabeu din Madrid.

Astfel, echipa Moldovei, Sheriff Tiraspol, a ieșit învingătoare în disputa cu echipa spaniolă Real Madrid, după ce mijlocașul Sebastien Thill a reușit să bată golul decisiv în poarta adversarilor, aducând astfel victoria echipei sale cu un scor de 2:1!

În acest fel, Sheriff Tiraspol conduce detașat grupa D a Ligii Campionilor, după ce Shahtar Donețk și Inter Milano au remizat 0:0.

Meciul Real Madrid – Sheriff a fost arbitrat de belgianul Lawrence Visser (31 de ani), arbitru FIFA din 2017.

Echipa antrenată de tehnicianul ucrainean Iurii Vernidub, Sheriff Tiraspol, este neînvinsă de nouă meciuri în Liga Campionilor.

Real Madrid este unul dintre cel mai titrate cluburi din istoria fotbalului, fondat în anul 1902, care a cucerit un număr record de 33 titluri de campion naţional, 19 Cupe ale Spaniei, precum şi 13 trofee în cea mai importantă competiţie continentală (Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor).

Calendarul următoarelor meciuri în Liga Campionilor:

# 19 octombrie – Inter-Sheriff (ora 22.00);
# 3 noiembrie – Sheriff-Inter (ora 22.00);
# 24 noiembrie – Sheriff-Real Madrid (ora 22.00);
# 7 decembrie – Șahtar Donețk-Sheriff (ora 22.00).

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media