VIDEO/ Un bărbat și trei femei din Ucraina, reținuți la Chișinău cu droguri de aproape 2 milioane de lei

7 octombrie 2021, 11:55 Societate 188
Droguri.  Sursa: PCCOCS

Oamenii legii au destructurat o nouă afacere cu droguri, de această dată - dirijată din Ucraina. Polițiștii de la INI și procurorii PCCOCS au reținut patru suspecți - un bărbat și trei femei din Odesa, Ucraina, care ar fi introdus prin contrabandă și comercializat pe teritoriul țării noastre droguri sintetice de tip PVP, pastile Ecstasy, marijuana de calitate superior și substanțe psihoactive de tip nou (NPS), prin intermediul magazinelor online.

În cadrul operațiunii, au fost efectuate 12 percheziții și au fost reținute patru persoane. Dintre figuranții reținuți, unul este bărbat, iar celelalte persoane sunt femei. Figuranții au vârste cuprinse între 25 și 35 ani și sunt originari din Ucraina, Odessa. Cei patru și-au divizat rolurile în cele de curieri, depozitar și administrator.

Cei patru au fost reținuți sprijinul angajaților Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”, și, la solicitarea procurorilor PCCOCS, au fost plasați în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Potrivit procurorilor, conducătorul grupului criminal dirija afacerea din Ucraina. Acesta ar fi contractat un informatician pentru a crea un instrument de comunicare securizat, folosit la racolarea noilor membri, atribuirea rolurilor, transmiterea indicațiilor și pentru controlul acțiunilor.

În scopul asigurării operațiunii de contrabandă, acesta racola preponderent ucraineni în calitate de curieri pentru transportarea drogurilor din Ucraina în Moldova. Odată ajunși la Chișinău, curierii închiriau mașini, apartamente sau camere în hotel, apoi timp de câteva zile aceștia ambalau drogurile conform cantităților solicitate și le plasau în ascunzișuri pentru clienții din municipiile Chișinău și Bălți.

În urma perchezițiilor de la domiciliile și camerele de hotel închiriate, oamenii legii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP („sare”) – 2,5 kg, marijuana sub formă de muguri – 1,5 kg, pastile Ecstasy – 500 bucăți, ciuperci cu efect halucinogen – 100 gr, înscrisuri de ciornă, precum și cântare electronice. Pe piața neagră, valoarea drogurilor ridicate se estimează la aproximativ 1.900.000 lei.

Perchezițiile sunt rezultatul documentării grupului criminal organizat de către oamenii legii timp de 3 luni. Însă, după studierea înscrisurilor de ciornă, investigatorii au concluzionat că, de la începutul anului 2021 până în prezent, membrii grupului au transportat și plasat în ascunzișuri, în Moldova, cantități mult mai mari de droguri: peste 35 kg de droguri de tip PVP, 20 kg de marijuana de calitate superioară, peste 10.000 pastile Ecstasy și peste 1 kg de ciuperci cu efect halucinogen.

Potrivit legii penale, faptele de care cei patru sunt bănuiți se pedepsesc cu detenția în închisoare de la 7 la 15 ani.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media