Pentru a fi scutiți de carantină, doi moldoveni au încercat să intre în țară cu certificate de vaccinare anti-COVID-19 false: La audieri, ambii au refuzat să ofere declarații

16 noiembrie 2021, 15:00 Societate 66
certificat de vaccinare anti-covid-19 Republica Moldova.  Sursa: Replica Media

Pentru a fi scutiți de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova, doi conaționali au prezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19, care din primele cercetări s-au dovedit a fi falsificate. Ilegalitățile au fost consemnate în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

La controlul de frontieră, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un tânăr de 33 de ani. Acesta se deplasa ca pasager al unei curse ce revenea din Franța. Pentru a fi scutit de regimul de autoizolare, călătorul a prezentat certificatul de vaccinare în format tipărit ca dovadă a imunizării împotriva virusului Sars-cov-2, cu vaccinul Johnson & Johnson.

La câteva ore distanță, s-a prezentat pentru autorizarea trecerii frontierei de stat un alt conațional, în vârstă de 38 de ani, ce se întorcea din Marea Britanie. În timpul verificărilor actelor de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat că certificatul de vaccinare nu figurează în baza de date ca persoană imunizată împotriva COVID-19.

La audieri, ambii moldoveni au refuzat să ofere declaraţii.

Pe numele fiecărui pasager s-a întocmit proces verbal de constatare a incidentelor. În continuare se vor efectua cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor.
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media