O catedrală din Kiev, transformată în centru de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Preot: „Vedem multă dezinformare despre COVID și vaccinare”

14 noiembrie 2021, 17:06 Ucraina 103
Catedrala patriarhală greco-catolică din Kiev s-a transformat în centru de vaccinare.  Sursa: www.laprensalatina.com

Catedrala patriarhală greco-catolică din Kiev s-a transformat într-un centru de vaccinare, în condițiile în care Ucraina se confruntă cu un nou val al pandemiei de COVD-19 și cu o creștere a deceselor asociate SARS-CoV-2, pe fondul unei rate de vaccinare scăzute, scrie laprensalatina.com.

După slujba de dimineață, preoții părăsesc Catedrala Învierii lui Hristos pentru a face loc personalului medical.

Într-o încercare disperată de a încuraja ucrainenii să se vaccineze, Ministerul Sănătății a solicitat ajutor de la instituțiile religioase pentru a ajuta la stimularea campaniei de vaccinare.

Doar aproximativ 20% din populația Ucrainei a fost vaccinată împotriva COVID-19.

„Vedem multă dezinformare despre COVID și vaccinare. De aceea, atunci când Ministerul Sănătății a întrebat dacă suntem dispuși să deschidem un centru de vaccinare în biserica noastră, liderul nostru, Patriarhul Sviatoslav, a fost imediat de acord”, a spus preotul Andrei Bondaruk, șeful biroului de presă al Bisericii greco-catolice din Ucraina.

„Facem acest lucru în beneficiul întregii societăți”, a adăugat el.

Ucraina are în prezent unul dintre cele mai ridicate niveluri de mortalitate din cauza COVID-19 din lume. Ministerul Sănătății a raportat 24.747 de noi infectări și 652 de decese în ultimele 24 de ore.

Președintele Vladimir Zelenski i-a îndemnat pe ucraineni să se vaccineze și a comparat pandemia cu un război.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media