DOC/ Platon, în continuare, nu se prezintă la ședințele de judecată în dosarele în care este cercetat penal. Una dintre ele, amânată din lipsa inculpatului

11 octombrie 2021, 20:08 Justiție 169
Veaceslav Platon.  Sursa: Nokta.md

Veaceslav Platon, în continuare, nu se prezintă la ședințele de judecată în dosarele în care este cercetat penal. Una dintre ele, care urma să aibă loc astăzi, 11 octombrie, a fost întreruptă din cauza că inculpatul nu s-a prezentat.

Potrivit portalului instanțelor, ședința de judecată în dosarul în care controversatul om de afaceri este cercetat pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a cardurilor sau a altor instrumente de plată false a fost întreruptă din motiv că inculpatul Veaceslav Platon lipsește.

Potrivit tv8.md, procurorul pe acest caz a cerut examinarea dosarului în lipsa acestuia, însă cererea i-a fost respinsă.

„Onorată instanță nu este nicio probă că Platon se ascunde. Dosarul de căutare nu este prezentat, de aceea și nu putem continua ședința în lipsa lui Platon Veaceslav ori urmează să fie prezentată dovada că este în căutare dumnealui”, a declarat unul dintre avocații lui Platon, Ion Crețu.

Aceeași sursă menționează că, după ședință, avocatul lui Veaceslav Platon a recunoscut că, în prezent, clientul său se află Londra, unde își rezolvă problemele personale, dar nu știe când se va întoarce.

De menționează că tot astăzi, 11 octombrie, Veaceslav Platon urma să se prezinte într-o altă ședință de judecată. În aces dosar, magistrații au hotărât să admită demersul procurorului Mirandolina Suşiţcaia, care, la fel, a solicitat ca examinarea dosarului să se desfășoare în lipsa inculpatului.

„Acuzatorul de stat a prezentat mandatul de arest și anunțarea în căutare a inculpatului Veaceslav Platon, emisă de către Judecătoria Buiucani în persoana magistratului Beșelea din data de 12 august 2021. Respectivul demers a fost admis și s-a dispus examinarea în fond în lipsa acestuia”, a declarat procurora Mirandolina Suşiţcaia.

La 12 august, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis demersul Procuraturii Anticorupție privind aplicarea în privința cetățeanului Veaceslav Platon a măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile cu anunțarea în căutare națională pentru reținere și executarea măsurii preventive.


În timp ce este căutat de procurorii moldoveni, omul de afaceri Veaceslav Platon a confirmat că se află la Londra, unde, spune el, merge la întâlniri cu moldovenii. Acesta a declarat că vrea să ofere „soluții excelente” pentru problemele cetățenilor noștri care au plecat la muncă în Anglia și că intenționează să organizeze mai multe întâlniri cu diaspora de acolo.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media