Vicepremierul pentru digitalizare: Din 15 octombrie, certificatele de vaccinare moldovenești vor fi compatibile cu cele europene

11 octombrie 2021, 17:27 Sănătate 215
Certificat COVID-19.  Sursa: IPN.md

Începând din 15 octombrie, autenticitatea certificatelor COVID poate fi verificată pe portalul certificate-covid.gov.md. Platforma, care în prezent este în regim de testare, va emite certificate de vaccinare care vor fi compatibile cu cele europene, a anunțat luni, 11 octombrie, vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, într-o conferință de presă.

Țurcanu a declarat că noile fișe sunt completate de către persoanele care nu sunt vaccinate, după completare sunt transmise instituțiilor medicale.

„Din 11 octombrie, se modifică forma certificatului COVID-19 pentru a fi compatibil cu certificatul european. Din 15 octombrie vor fi disponibile noile certificate, iar cetățenii le pot descărca de pe site-ul certificate-covid.gov.md. Acum suntem în proces de testare tehnică a platformei. Certificatele valide au culoarea verde, platforma va identifica certificatele false COVID. Această platformă a fost elaborată cu eforturi interne”, a precizat Iurie Țurcanu.

Vicepremierul a menționat că pe platforma certificate-covid.gov.md se validează nu doar certificatele emise în centrele de vaccinare din Republica Moldova dar și din alte state europene.

În acest context, Țurcanu a anunțat că Guvernul a solicitat Comisiei Europene să recunoască certificatele de vaccinare de pe această platformă, la fel cum sunt recunoscute și cele europene.

Vicepremierul a precizat că până în prezent 5 500 de cetățeni au completat online fișa epidemiologică.

Amintim că de la 5 octombrie, fișele epidemiologice, care au scopul de a duce evidența tuturor persoanelor care nu au fost vaccinate și de a diminua efectele răspândirii virusului, completează la intrarea în țară doar online.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media