Președinția, ținta unui atac cibernetic: Serverul de poștă electronică al instituției prezidențiale a fost compromis

12 august 2022, 13:14 IT 170
Atac cibernetic.  Sursa: The Guardian

Serverul de poștă electronică al Președinției Republicii Moldova a fost ținta unui atac cibernetic. Anunțul a fost făcut de către administrația prezidențială.

„Președinția Republicii Moldova comunică despre faptul că serverul de poștă electronică al instituției prezidențiale a fost compromis. Constatarea a avut loc la 10 august. Instituțiile responsabile investighează cauzele și consecințele acestui incident cibernetic”, anunță Președinția.

Amintim că, la începutul lunii mai, Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova (SIS) a denunţat un atac cibernetic din afara ţării împotriva unor pagini ale instituţiilor oficiale pe care l-a atribuit grupului prorus Killnet, specializat în atacuri de tip DDoS împotriva ţărilor care susţin Ucraina.

„În data de 01.05.2022, începând cu aproximativ ora 02:00, o serie de pagini web aparţinând autorităţilor publice au fost supuse atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service). Acestea au drept scop ţintirea paginilor web prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date, suprasolicitând resursele de procesare ale echipamentelor şi cauzând indisponibilizarea paginilor web", se menţiona în comunicatul SIS.
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media