FOTO/ Fosta angajată de la Pervîi Kanal, Marina Ovseannikova, a fost din nou arestată pentru un protest anti-război în fața Kremlinului

18 iulie 2022, 10:00 Rusia 487
Marina Ovsiannikova - protest pe 15 iulie și arestată pe 18 iulie.  Sursa: colaj/Marina Ovseannikova/Tme

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a fost demisă de la televiziunea de stat a Rusiei, Pervîi Kanal, după ce a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri, a fost arestată duminică de poliția din Moscova, după un nou protest împotriva războiului din Ucraina. Aceasta a publicat duminică, 17 iulie, pe canalul său de Telegram imagini cu memomentul în care este escortată de doi polițiști. Avocatul său spune că nu a reușit până acum să ia legătura cu clienta sa.

Jurnalista a fost reținută în apropierea casei sale, a declarat avocatul ei Dmitri Zahvatov pentru Meduza.

Avocatul a mai spus că nu poate lua legătura cu Ovsiannikova și că nu a putut-o găsi în comisiariatele de poliție din oraș. El a menționat că copiii jurnalistei sunt alături de bunica lor.

Aceasta ar fi fost arestată după ce vineri, 15 iulie, a organizat un protest în fața Kremlinului - a ieșit cu un afiș pe care a scris: „Putin este un ucigaș. Soldații lui sunt fasciști. 352 de copii au murit. Câți copii mai trebuie să moară pentru ca tu să te oprești?”.


Amintim că, Marina Ovseannikova a intrat pe 14 martie cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri de la canalul cu cea mai mare acoperire națională și controlat de Guvernul Federației Ruse. În semn de protest, angajata televiziunii a îndemnat oamenii să nu asculte știrile pentru că sunt mințiți.

După aceea, conducerea postului TV a acuzat-o de „trădare”. Jurnalista a fost amendată cu 30.000 de ruble în temeiul unui articol despre „discreditarea” armatei din cauza unui videoclip în care se solicita proteste în masă, dar nu a fost taxată cu nimic pentru acțiunea în sine la televizor.

După demiterea ei de pe Channel One, Ovsiannikova s-a angajat în calitate de reporteră independentă pentru ziarul german Die Welt, de unde a plecat la începutul lunii iulie.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media