FOTO/ Fosta angajată de la Pervîi Kanal, Marina Ovseannikova, a fost din nou arestată pentru un protest anti-război în fața Kremlinului

18 iulie 2022, 10:00 Rusia 595
Marina Ovsiannikova - protest pe 15 iulie și arestată pe 18 iulie.  Sursa: colaj/Marina Ovseannikova/Tme

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a fost demisă de la televiziunea de stat a Rusiei, Pervîi Kanal, după ce a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri, a fost arestată duminică de poliția din Moscova, după un nou protest împotriva războiului din Ucraina. Aceasta a publicat duminică, 17 iulie, pe canalul său de Telegram imagini cu memomentul în care este escortată de doi polițiști. Avocatul său spune că nu a reușit până acum să ia legătura cu clienta sa.

Jurnalista a fost reținută în apropierea casei sale, a declarat avocatul ei Dmitri Zahvatov pentru Meduza.

Avocatul a mai spus că nu poate lua legătura cu Ovsiannikova și că nu a putut-o găsi în comisiariatele de poliție din oraș. El a menționat că copiii jurnalistei sunt alături de bunica lor.

Aceasta ar fi fost arestată după ce vineri, 15 iulie, a organizat un protest în fața Kremlinului - a ieșit cu un afiș pe care a scris: „Putin este un ucigaș. Soldații lui sunt fasciști. 352 de copii au murit. Câți copii mai trebuie să moară pentru ca tu să te oprești?”.


Amintim că, Marina Ovseannikova a intrat pe 14 martie cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri de la canalul cu cea mai mare acoperire națională și controlat de Guvernul Federației Ruse. În semn de protest, angajata televiziunii a îndemnat oamenii să nu asculte știrile pentru că sunt mințiți.

După aceea, conducerea postului TV a acuzat-o de „trădare”. Jurnalista a fost amendată cu 30.000 de ruble în temeiul unui articol despre „discreditarea” armatei din cauza unui videoclip în care se solicita proteste în masă, dar nu a fost taxată cu nimic pentru acțiunea în sine la televizor.

După demiterea ei de pe Channel One, Ovsiannikova s-a angajat în calitate de reporteră independentă pentru ziarul german Die Welt, de unde a plecat la începutul lunii iulie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media