VIDEO/ Premieră pentru sommelierii noștri. Moldova va fi reprezentată la Concursul Mondial de Degustare din Franța

22 iulie 2022, 13:08 Lifestyle 690
Concursul Mondial de Degustare.  Sursa: Colaj Foto
În perioada 7 - 8 octombrie a acestui an, provincia franceză Champagne va găzdui cea de-a 10-a ediție jubiliară a Concursului Mondial de Degustare. La concurs se vor prezenta echipe din circa 30 de țări ale lumii, printre care se numără și Republica Moldova, care va participa în premieră.

Asociația Sommelierilor din Moldova a organizat un concurs de calificare, în urma căruia au fost selectați cinci finaliști, care vor pleca în Franța: Mihai Druță, Andrei Știrbu, Dumitru Coșleț, Eugeniu Sîrbu și Anna Grecihina.

„Vor fi vinuri din întreaga lume pe care echipele vor trebui să le ghicească. Adică să spună: anul, producătorul, regiunea de unde vine. Destul de greu. Cu această ocazie, organizăm antrenamente cu echipa care urmează să participăm”, a declarat sommelierul Mihai Druță pentru Replica Media.

De asemenea, el a mai detaliat că în acest concurs accentul va fi pus pe participanți, și nu pe vinuri. „Echipa noastră va concura alături de echipe redutabile din Franța, Italia, România, Ungaria, dar și altele”.

La Champagne, sommelierii moldoveni vor trebui să identifice proveniența a 12 tipuri de vin, iar echipa care va obține cele mai multe puncte va fi declarată câștigătoare.

„Este una dintre cele mai importante competiții pentru connaiesseuri. Vor participa mulți „monștri” din domeniu. Vor fi vinuri din toată lumea, noi nu vom ști ce vinuri vom avea în pahare. Acestea vor fi degustate și apreciate în orb. Este pentru prima dată când la competiție participă și o echipă din Republica Moldova”, a menționat Dumitru Coșleț, unul dintre participanți.

În cadrul acestei prestigioase competiții, va avea loc și o cină de gală, la care vor fi prezentate vinurile tuturor țărilor participante.


Champagne este o regiune istorică din nord-estul Franței, cu o istorie bogată și tradiții de vinificație, care adăpostește celebrul vin spumant, după care a primit numele. Podgoriile de champagne, care acoperă aproximativ 30.000 de hectare, reprezintă principala bogăție a regiunii. În fiecare an, aici sunt produse câteva milioane de sticle de spumante, inclusiv cele mai cunoscute soiuri precum „Widow Clique”, „Romery” sau „Moet & Chandon”.
Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media