UPDATE 20:59. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a sosit astăzi, 19 august, în Republica Moldova, unde urmează să se întâlnească cu preşedinta Maia Sandu, după ce şi-a încheiat a doua vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse, a declarat purtătorul său de cuvânt Farhan Haq, citat de EFE, scrie Agerpres.
Escala la Chişinău, care nu fusese planificată iniţial în itinerarul anunţat de Naţiunile Unite, intervine după ce Guterres a vizitat vineri oraşul-port Odesa (sudul Ucrainei) pentru a vedea la faţa locului modul în care este pus în aplicare acordul ce permite exportul de cereale ucrainene.
Sâmbătă, şeful ONU va zbura la Istanbul, unde îşi va finaliza turneul în Europa, vizitând Centrul Comun de Coordonare (JCC) care supraveghează respectarea pactului mediat de Naţiunile Unite şi Turcia.
Potrivit lui Haq, Guterres se va întoarce la New York sâmbătă seara târziu.
În cursul vizitei la Odesa, Antonio Guterres a subliniat efectele pozitive ale acordului care a permis deblocarea exportului de cereale ucrainene şi a pledat pentru prelungirea acestuia.
UPDATE 19:40. Statele Unite au anunțat un nou pachet de ajutor militar de 775 de milioane de dolari pentru Ucraina. Acesta va include muniție pentru rachete HIMARS, HARM, precum și sisteme de apărare aeriană NASAMS, scrie UNIAN.
Mai exact, Ucraina va primi:
- muniție pentru MLRS HIMARS - 16 obuziere de 105 mm și 36.000 de obuze pentru ele;
- Cele 15 drone Sky Eagle - drone de recunoaștere special concepute pentru Marina;
- rachete HARM pentru combaterea radarului;
- Sisteme antitanc TOW - o mie.
Acesta este al doilea lot de rachete antiradar HARM pe care Statele Unite l-au transferat în Ucraina. În plus, au fost integrați cu luptători MiG.
De la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse, Statele Unite au trimis 10,6 miliarde de dolari pentru asistență militară Ucrainei. Acum, posibilitatea de a furniza Ucrainei arme „care vor face posibilă schimbarea situației de pe câmpul de luptă” în sudul şi estul ţării se studiază.
UPDATE 18:55. Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său francez Emmanuel Macron au avut vineri o convorbire telefonică despre situaţia din Ucraina, au anunţat Kremlinul şi Palatul Elysee, potrivit agenţiilor Reuters, AFP şi EFE.
Cei doi preşedinţi „au dezbătut diverse aspecte ale situaţiei legate de Ucraina” şi au convenit asupra necesităţii ca o echipă a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să fie trimisă la acea centrală, mai menţionează Kremlinul, precizând că discuţia telefonică s-a desfăşurat la iniţiativa lui Emmanuel Macron.
Putin şi Macron „au subliniat importanţa trimiterii urgente a unei misiuni a AIEA la centrala nucleară, care să permită evaluarea situaţiei la locul faptelor”, precizează preşedinţia de la Moscova.
Tot conform preşedinţiei ruse, Putin i s-a plâns lui Macron despre menţinerea obstacolelor în calea exportului de produse alimentare şi îngrăşăminte ruseşti pe piaţa internaţională, în pofida acordului semnat la Istanbul ce a permis deblocarea exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră, înţelegere care de asemenea prevede reluarea exporturilor de cereale şi îngrăşăminte ruseşti.
Aceste exporturi ruseşti sunt afectate de suspendarea schimburilor bancare şi financiare ca urmare sancţiunilor occidentale instituite împotriva Rusiei după agresiunea acesteia contra Ucrainei.
Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a reconfirmat în timpul convorbirii invitaţia transmisă ONU şi Crucii Roşii internaţionale de a vizita închisoarea de la Olenivka, situată în teritoriul controlat de trupele ruse în estul Ucrainei şi unde peste 50 de prizonieri de război ucraineni au murit în urma unui atac cu rachete pentru care de asemenea Moscova şi Kievul se acuză reciproc.
Un comunicat emis de Palatul Eysee despre discuţia telefonică Putin-Macron menţionează totodată că preşedintele rus i-a împărtăşit omologului său francez îngrijorarea sa cu privire la siguranţa centralei de la Zaporojie şi s-a declarat de acord cu trimiterea unei misiuni de experţi ai AIEA la faţa locului.
La rândul său, Macron a transmis „încă o dată preocuparea sa faţă de riscurile pe care situaţia de la centrala de la Zaporojie le implică pentru siguranţa şi securitatea nucleară”, subliniază Palatul Elysee.
Prin urmare, cei doi preşedinţi au convenit să continue discuţiile în zilele următoare, „după discuţii între echipele tehnice şi înaintea desfăşurării misiunii”, mai menţionează comunicatul preşedinţiei franceze.
Conform versiunii Palatului Elysee despre discuţia dintre Putin şi Macron, preşedintele rus a acceptat ca atât AIEA, cât şi Ucraina să-şi dea acordul cu privire la condiţiile unei misiuni a agenţiei la Zaporojie înainte de desfăşurarea sa.
Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a condiţionat joi acordul Kievului pentru o misiunea a AIEA la centrala de la Zaporojie de retragerea trupelor ruse din această centrală şi de crearea unei zone demilitarizate în jurul ei, condiţii respinse de Rusia.
Operatorul ucrainean al centralei a transmis vineri că suspectează o intenţie a Moscovei de a deconecta centrala de la reţeaua energetică ucraineană, operaţiune care ar fi în sine un risc de securitate.
UPDATE 17:38. Ministerul Afacerilor Externe din România anunță astăzi, 19 august, despre expulzarea unui diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București, subliniind că reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni.
„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost informată cu privire la decizia sus-menționată din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu.
Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961”, se arată în comunicatul MAE.
UPDATE 16:40. Autoproclamatul președinte al Belarusului, Alexandr Lukașenko, a spus că „nu ar dori ca bielorușii să lupte”. El convinge că Belarus nu pregătește nicio invazie a Ucrainei, potrivit UNIAN, care citează agenția Belta.
„Să nu credeți că plănuiesc un fel de atac aici, că vom bombarda Ucraina de pe teritoriul Belarusului și așa mai departe. Nu am nicio dorință ca dumneavoastră și copiii mei să lupte. În numele a ce? Trebuie să ne liniștim. Nicio Ucraină nu este în război astăzi. Astăzi, întregul bloc NATO și America, în primul rând, sunt în război cu Rusia”, a declarat Alexander Lukașenko.
În ciuda acestor declarații, Lukașenko și regimul său ajută activ Rusia și permite bombardarea orașelor pașnice ucrainene de pe teritoriul Belarusului. În special, a devenit cunoscut mai devreme că Federația Rusă se pregătește de un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei de pe teritoriul Belarusului.
UPDATE 16:00. Viceamiralul Viktor Sokolov, care a ocupat anterior postul de șef al Academiei Navale Amiral Kuznețov, a fost numit comandant interimar al Flotei Mării Negre. Anterior, presa rusă a relatat despre numirea sa, citând surse anonime.
Sokolov însuși și-a anunțat numirea la o tabără de antrenament cu ofițeri absolvenți ai academiei, potrivit BBC.
Sokolov conduce academia din 2020.
După ce a absolvit o școală militară în 1985, a servit în diverse flote, în 2013-2020 a ocupat funcția de comandant adjunct al Flotei Nordului.
„Flota Mării Negre participă la o operațiune militară specială și îndeplinește cu succes toate sarcinile atribuite”, a spus el la aceeași întâlnire cu absolvenții.
El a mai declarat că 12 nave și nave de sprijin vor intra în serviciu cu flota Mării Negre în cursul anului 2022. Viceamiralul Viktor Sokolov a numit dezvoltarea potențialului de luptă al flotei una dintre sarcinile principale.
Schimbarea de comandă vine pe fondul pierderilor grele și a unei serii recente de bombardamente la instalațiile militare rusești din Crimeea ocupată, pe coasta de nord a Mării Negre. Flota rusă de la Marea Neagră a suferit pierderi de la începutul războiului rusesc în Ucraina, spun experții și politicienii militari ucraineni și occidentali.
În special, Ucraina a declarat în aprilie că rachetele sale au scufundat nava de război emblematică a Rusiei, Moskva.
Rusia susține că nava de război s-a scufundat în urma unui incendiu care a dus la o explozie de muniție.
Nu au existat informații sigure despre soarta predecesorului lui Sokolov, Igor Osipov, din primăvară, când Rusia a pierdut Moscova.
UPDATE 15:46. Secretarul general al ONU a cerut Rusiei să nu taie centrala nucleară din rețeaua Ucrainei.
Șeful ONU, António Guterres, a cerut vineri ca centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruși, să nu fie întreruptă de la rețeaua Ucrainei, în urma rapoartelor ucrainene conform cărora Moscova intenționează să facă acest lucru.
„Evident că electricitatea de la Zaporojie este electricitate ucraineană... Acest principiu trebuie respectat pe deplin”, a spus secretarul general al ONU în timpul unei vizite în portul Odesa din sudul Ucrainei.
UPDATE 15:23. Un fost primar al unui oraș rus a fost numit la conducerea unui nou guvern instalat de Rusia în nord-estul Ucrainei, ultima dintr-un șir de astfel de numiri despre care Kievul spune că fac parte din încercările de a-și anexa teritoriul, transmite The Guardian.
Andrei Alexeinko a demisionat joi din funcția de primar al orașului Krasnodar. El va conduce acum un nou consiliu de miniștri numit de Rusia în provincia Harkiv, a informat vineri agenția de știri de stat rusă TASS, invocând un decret al administrației locale instalate de Rusia.
Oficialii ruși au declarat anterior că zonele ocupate ale Ucrainei nu vor reveni niciodată sub controlul Kievului și că referendumurile privind aderarea lor la Rusia ar putea avea loc în toamnă. Ucraina le-a numit „pseudo-referendum” și a promis că le va împiedica.
UPDATE 14:50. În Harkiv, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, loviturile rusești asupra a două cămine în perioada 17-18 august au ucis 21 de persoane și au rănit 44. Printre morți se numără un băiat născut în 2009.
Departamentul pentru Situații de Urgență din regiunea Harkiv a raportat că operațiunile de căutare și salvare în clădirea căminului din cartierele Slobodsky și Saltovsky au fost finalizate, nimeni nu a rămas sub dărâmături.
Vineri, 19 august, la Harkiv a fost declarat doliu în memoria celor care au murit în urma loviturilor masive cu rachete.
UPDATE 14:28. Ziarele italiene au emis avertismente pe prima pagină cu privire la presupusa intervenție a Rusiei în viitoarele alegeri de vineri. Acest lucru vine ca un răspuns la comentariile fostului președinte al Rusiei care îi îndeamnă pe europeni să „pedepsească” guvernele lor „prostice”, relatează AFP.
Fostul președinte și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a cerut joi ca europenii să fie „nu doar revoltați de acțiunile guvernelor lor... ci să-i tragă la răspundere și să-i pedepsească pentru prostia lor evidentă”.
„Acționați, vecini europeni! Nu taceti! Cere responsabilitate!”, a transmis el la Telegram.
În urma comentariilor lui Medvedev, primele pagini din Repubblica și Il Messaggero au scris vineri despre „interferența Rusiei”, în timp ce Corriere della Sera a spus că Rusia „agită” apele politice înainte de votul care va avea loc pe 25 septembrie.
UPDATE 14:06. Ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba a reacționat la o declarație recentă a vicepreședintelui Bundestag Wolfgang Kubiki, care a cerut deschiderea gazoductului Nord Stream 2 pentru a umple cu gaz depozitele germane înainte de iarnă.
Kuleba a numit astfel de apeluri complet iraționale.
„Este ca o dependență de droguri când o persoană spune „Ultima dată!” Fără să-și dea seama de consecințele devastatoare ale fiecărei „Ultima dată”. Dependența de gazul rusesc ucide!” a scris ministrul pe Twitter.
După invazia rusă a Ucrainei, guvernul federal german a suspendat punerea în funcțiune a conductei de gaz Nord Stream 2. Totuși, potrivit vicepreședintelui Bundestag-ului, este necesară lansarea cât mai curând a acestei conducte de gaz pentru a nu lăsa locuitorii Germaniei să înghețe în iarna care vine.
„Trebuie să deschidem Nord Stream 2 cât mai repede posibil pentru a ne umple depozitele de gaz pentru iarnă. Nu există niciun motiv întemeiat să nu deschidem Nord Stream 2”, a spus Kubik într-un interviu pentru RND.
Conform propunerii vicepreședintelui, odată ce rezervoarele de stocare a gazelor sunt pline, Nord Stream 2 poate fi din nou oprit.
Acum Rusia furnizează doar aproximativ 20% din cantitatea posibilă de gaz prin Nord Stream 1. Gazprom invocă motive tehnice, guvernul german consideră că Federația Rusă limitează intenționat cantitatea de gaz.
În cazul unei încetări complete a livrărilor din Federația Rusă, Germania va fi dificil să acumuleze suficiente gaze naturale pentru a supraviețui iernii viitoare.
Guvernul cancelarului Olaf Scholz a exclus până acum posibilitatea de a lansa Northern Volume 2.
UPDATE 13:17. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va participa online la cel de-al doilea Summit al Platformei Crimeei.
Platforma Crimeea, care este o platformă internațională de lucru și cooperare pentru eliberarea Crimeei inițiată de Ucraina, va putea fi urmărită în direct pe site-ul NATO.
UPDATE 12:19. Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a comentat despre probabilitatea negocierilor cu Rusia.
„Negocierile cu Rusia este un joc de ruletă rusească cu o bobină plină și un final fatal pentru toată lumea. Continuarea războiului, terorii și șantajului criminal”, a scris el pe Twitter.
UPDATE 11:58. Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei declară că are o nouă confirmare despre posibila pregătire de către forțele ruse a unui act terorist pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie pe 19 august.
Potrivit Direcției Principale de Informații, la 18 august, la ședința de seară a conducerii centralei nucleare Zaporojie nu au existat reprezentanți ai Rosatom, care au fost întotdeauna prezenți la toate astfel de întâlniri de la capturarea centralei. Mai mult decât atât, potrivit ucrainenilor, reprezentanții Rosatom au părăsit, în general, teritoriul instalației nucleare.
Informațiile mai raportează că personalul care lucrează pe baza unei licențe eliberate de Inspectoratul Nuclear de Stat are ordin să rămână acasă, iar o mică parte din personalul operațional va fi permis să intre în stație.
„Având în vedere numărul de arme care se află pe teritoriul centralei nucleare, precum și bombardamentele provocatoare repetate, există o probabilitate ridicată a unui atac terorist la scară largă la o instalație nucleară”, a subliniat GUR.
Cu o zi mai devreme, Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei a avertizat că Ucraina trebuie să se pregătească pentru toate scenariile care pot apărea la centrala nucleară Zaporojie ocupate de Rusia.
Ministerul rus al Apărării, ca răspuns, a anunțat pregătirea unei „provocări ucrainene la centrala nucleară Zaporojie”, al cărei scop final, potrivit armatei ruse, este „crearea unei zone de excludere de până la 30 km, introducerea forțelor internaționale de observatori străini și acuzarea armatei ruse de terorism nuclear”.
Kievul neagă categoric aceste acuzații.
UPDATE 11:22. Informațiile militare ale Ministerului Britanic al Apărării au publicat zilnic un rezumat al evenimentelor de pe frontul ucrainean.
principalele observații:
- Pe 17 august, trupele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra zonelor rezidențiale din HarkIv, care au luat viața a cel puțin 12 civili. Deși linia frontului în această direcție s-a mișcat puțin din luna mai, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei a devenit unul dintre cele mai puternic bombardate de la începutul invaziei;
- Harkiv, situat la aproximativ 15 kilometri de linia frontului, ia focul aspra sa, deoarece rămâne în raza de acțiune a celor mai multe tipuri de artilerie rusă. Lansatoarele de rachete cu lansare multiple și alte arme cu precizie scăzută au dus la distrugeri pe scară largă în oraș.
- Forțele ruse țin sectorul de luptă din Harkiv cu relativă ușurință, dar continuă să lanseze constant atacuri locale împotriva forțelor ucrainene.
- Un obiectiv probabil este de a forța Ucraina să mențină forțe semnificative pe acest front pentru a preveni utilizarea lor ca contraatac în altă parte.
UPDATE 10:33. The Kyiv Independent raportează că, potrivit Statului Major al Ucrainei, Rusia a pierdut 44.700 de soldați în Ucraina, precum și 1.899 de tancuri, 4.195 de vehicule de luptă blindate, 1.016 sisteme de artilerie, 266 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 141 de sisteme de apărare aeriană, 197 de elicoptere, 23 de avioane, 795 de drone și 15 bărci.
UPDATE 10:06. Un nou raport de la Institutul pentru Studierea Războiului, o organizație de cercetare non-profit din SUA, a constatat că „nu au existat câștiguri teritoriale ale Rusiei revendicate sau evaluate în Ucraina la 18 august 2022, pentru prima dată după 6 iulie 2022”.
Raportul sugerează că propaganda rusă a fost intensificată pe măsură ce tensiunile continuă să se dezvolte în jurul centralei nucleare Zaporojie, așa cum șeful Forțelor Ruse de Apărare împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice, general-locotenentul Igor Kirillov, a susținut într-un briefing din 18 august că „Forțele ucrainene sunt pregătirea pentru o provocare la CNE Zaporojie și că provocarea este menită să coincidă cu vizita secretarului general al ONU, Antonio Guterres, în Ucraina.”
UPDATE 09:32. Primarul orașului Nikolaev, Alexander Senkevici, a raportat pe canalul său de Telegram că, ca urmare a bombardării orașului vineri dimineață, clădirea Universității Naționale a Mării Negre „Petru Movilă”.
„Echipele de urgență și utilitățile lucrează la fața locului”, scrie Senkevici.
Potrivit primarului, acesta a fost al doilea atac și a fost lansat de două rachete S-300. Aceste rachete sunt de obicei folosite pentru apărarea aeriană, dar oficialii ucraineni spun că armata rusă le-a transformat recent pentru a lovi ținte terestre, deoarece nu mai are stocuri suficiente de rachete de croazieră mai scumpe.
UPDATE 09:00. Administrația președintelui Joe Biden ar putea anunța astăzi, 19 august, despre pregătirea a aproximativ 800 de milioane de dolari SUA în ajutor militar suplimentar Ucrainei, potrivit Hromadske, care face referire la Reuters.
Totodată, potrivit agenției Reuters, alocarea ajutorului ar putea fi anunțată până săptămâna viitoare, iar prețul pachetelor de arme se poate modifica până atunci.
Casa Albă a refuzat să ofere un comentariu pentru Reuters cu referire la această informație.
UPDATE 08:35. Există mai multe motive posibile pentru exploziile din Crimeea ocupată de ruși, cu toate acestea, este încă imposibil de confirmat sursa exactă a originii lor, anunță analiștii americani în raportul Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW).
Experții notează că, potrivit părții ruse, apărarea lor antiaeriană a doborât o dronă.
Cu toate acestea, ISW nu poate verifica în mod independent dacă apărarea aeriană rusă a doborât efectiv UAV-ul ucrainean și dacă a existat vreun UAV în Kerci sau Belbek.
„Nu este clar dacă exploziile raportate sunt cauzate de atacuri sau informații ucrainene, comportamentul slab al rușilor cu echipament militar, operarea cu succes a apărării aeriene ruse sau ocupanți ruși nervoși, care probabil se pregătesc pentru atacuri în zone, spun experții ISW.
În același timp, analiștii adaugă că apărătorii ucraineni își vor continua campania de lovituri împotriva instalațiilor militare rusești din Crimeea ocupată de ruși pentru a înrăutăți capacitățile logistice ale Rusiei și pentru a sprijini operațiunile de pe Nipru.
UPDATE 08:15. Estonia intenţionează să furnizeze Ucrainei arme suplimentare, mortare şi arme antitanc, pe care să le folosească în conflictul cu Rusia, conform unui anunţ făcut joi de guvernul de la Tallinn, scrie dpa, citează Agerpres.
„Luptele din Ucraina continuă să fie intense. Deşi din ce în ce mai mult armament occidental ajunge pe linia frontului, responsabilitatea noastră morală este să continuăm să sprijinim Ucraina”, a afirmat ministrul apărării Hanno Pevkur.
„Ei luptă pentru valorile noastre comune şi, dacă este ceva ce putem trimite ucrainenilor, trebuie să o facem”, a subliniat el.
Estonia spune că a oferit Ucrainei ajutor militar în valoare de 250 de milioane de euro de la începutul invaziei ruse în urmă cu aproape şase luni. Printre armele furnizate Kievului s-au numărat mine antitanc fabricate în SUA şi rachete antitanc Javelin. A predat, de asemenea, mai multe obuziere din vechile stocuri est-germane, al căror transfer a fost aprobat de guvernul german.
UPDATE 08:00. Comandamentul operațional „Sud” a anunțat că Forțele armate ale Ucrainei din sud au omorât și distrus peste 70 de ruși, trei tancuri și un depozit de muniții.
„Unitățile au efectuat și operațiuni ofensive de două ori pe zi”, a informat comandamentul operațional „Sud”.
De asemenea, aviația ucraineană a efectuat 4 lovituri asupra concentrărilor de forță de muncă, arme și echipamente ale forțelor de ocupație ruse în districtul Baștan din regiunea Nikolaev și cartierul Berislav din regiunea Herson.
UPDATE 07:35. În Crimeea ocupată, explozii au răsunat și în Kerci. Locuitorii locali au raportat sunete de explozii și fulgerări pe cer. Volodimir Rogov, așa-zisul membru al consiliului principal al „administrației militaro-civile din regiunea Zaporojie”, a declarat că o dronă a fost doborâtă în regiunea Kerci.
Canalele Telegram din Sevastopol au raportat sunetele exploziilor în toate zonele orașului, precum și exploziile din vecinătatea aerodromului militar al ocupanților din Belbek. „Guvernatorul” Sevastopolului ocupat a spus că un vehicul aerian fără pilot a fost doborât în zona aeroportului Belbek și nu au fost raportate victime.
UPDATE 07:05. În seara zilei de 18 august, armata ucraineană din est a respins atacurile și ofensivele inamice în mai multe direcții. Invadatorii au primit o respingere dură și s-au retras, mai exact, ocupanții au eșuat ofensiva în direcția Bahmut,
Avdiivka
și
Novopavlivske.
Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului și Informațiilor Ucrainene, rușii pregătesc în viitorul apropiat o serie de provocări la centrala nucleară Zaporojie pentru a da vina pe Ucraina pentru asta. Între timp, în seara zilei de 18 august, în teritoriile ucrainene ocupate de Federația Rusă și în regiunea Belgorod, s-au auzit explozii la instalațiile militare ale invadatorilor ruși. Mai exact, guvernatorul Viaceslav Gladkov a raportat că un depozit cu muniție a luat foc în zona satului Tymonovo, regiunea Belgorod a Crimeei ocupată de Federația Rusă.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august și 18 august.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
