„Apă - Canal” anunță că stația de pompare a apei continuă să activeze în obișnuit: „Consumatorii municipiului Chișinău sunt asigurați cu apă la parametri normali”

28 iulie 2022, 20:01 Societate 304
Chișinău, stradă, oameni.  Sursa: Replica Media

Furnizorul de apă din municipiul Chișinău anunță că în contextul scăderii debitului apei în râul Nistru, până la nivelul de 8,5 m, la gurile de captare, stația de pompare a apei continuă să activeze în regim normal, iar consumatorii din capitală sunt asigurați non-stop cu servicii de apă și canalizare.

Pe această cale municipalitatea îndeamnă cetățenii orașului și agenții economici să consume rațional apa livrată centralizat, în contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat de secetă hidrologică.

Totodată, specialiștii „Apă - Canal Chișinău" susțin că monitorizează în permanență debitul râului Nistru.

În cazul în care se va atinge nivelul critic, la gurile de captare a apelor de la stațiile de pompare, va fi solicitată deschiderea barajului de la hidrocentrala Dubăsari, pentru a asigura creșterea debitului minim necesar de apă.

Operatorul municipal de apă și canalizare, recomandă în această perioadă consumul de apă doar în scopuri menajere, pentru a evita disfuncționalități ale serviciului prestat.

Pentru scopuri agricole sau alte activități gospodărești, cum ar fi udatul gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie, spălatul trotuarelor/aleilor și a mașinilor, umplerea piscinelor etc., cetățenii din municipiul Chișinău sunt îndemnați să utilizeze pe cât posibil apa pentru irigare din alte surse (fântâni, reutilizarea apei de ploaie etc.).

La 27 iulie, la Ministerul Mediului a avut loc o ședință cu participarea reprezentanților de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Biroul de Reintegrare, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Agenția „Apele Moldovei”, Agenția de Mediu și Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale, la care s-a discutat despre soordonarea măsurilor care urmează să fie întreprinse pentru raționalizarea, menținerea și protejarea apei în perioada secetei hidrologice.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media