VIDEO/ Prima ninsoare în România. Stratul de zăpadă a atins cinci centimetri

20 septembrie 2022, 11:35 România 166
Ninsori, România.  Sursa: Captur de ecran

Prima ninsoare din această toamnă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş a adus un strat de patru centimetri de zăpadă pe Transfăgărăşan şi în zona turistică Bâlea Lac, potrivit Centrului Meteorologic Transilvania Sud de la Sibiu, citat de către Observator.

Cei de la Cabana „Bâlea Lac” au postat pe pagina lor de socializare mesajul: „Toamnă în casă, iarnă afară”. Accesul la Bâlea Lac se poate face atât pe Transfăgărăşan, cât şi cu telecabina.

Colegii noştri de la Districtul Bâlea au intervenit azi dimineaţă cu un utilaj cu lamă şi au răspândit o tonă şi jumătate de sare pentru curăţarea carosabilului de zăpada aşternută peste noapte. Stratul de zăpadă măsoară în jur de 3 cm iar temperaturile de azi dimineaţă au coborât sub minus 3 grade. Îi rugăm pe şoferii care doresc să viziteze zona Bâlea în această perioadă să fie pregătiţi pentru a conduce în condiţii de iarnă”, au anunţat reprezentanţii societăţii de drumuri care administrează Transfăgărăşanul.


De asemenea, drumarii au intervenit și în județul Suceava. În intervalul 18-09-2022 ora 10:00 – 18-09-2022 ora 16:00, în zonele de munte ale judeţelor Bacău, Suceava, Neamţ şi Vrancea este cod portocaliu de vreme rea. La altitudini de peste 1.600 de metri vor fi intensificări ale vântului, iar la altitudini mai mari de 2.000 metri va ninge viscolit.

Conform meteorologilor, vremea va fi deosebit de rece și în judeţul Maramureş pentru aceasta perioadă.


„Cerul va fi temporar noros şi pe arii relativ extinse, îndeosebi în cursul zilei, va ploua. În zona montană la peste 1.400 de metri, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări ziua în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 13 grade, iar cele minime între 3 şi 6 grade”.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media