Sezonul de vânătoare abia a început, iar cei pasionați deja au primit contravenții pentru încălcări: Neregulile depistate de Poliție

23 septembrie 2022, 13:49 Societate 52
Vânător.  Sursa: Replica Media

La 21 septembrie, mai multe colective de vânători, au ieșit în câmpuri și alte terenuri deschise pentru participare la vânătoare. În scopul asigurării bunei desfășurări a procesului de vânătoare, polițiștii de comun cu colegii de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului, au efectuat mai multe verificări, stabilind că o parte din cei care erau implicați în plin proces de vânătoare, nu au ținut cont de regulile stabilite de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), în dispoziția din 15.09.2022.

În cadrul verificărilor, a fost depistat un vânător cu armă fără acte în regulă, în două cazuri vânătorii au admis vânatul de porumbei, în afara perioadei premise de vânătoare la aceste păsări (24 septembrie – 15 octombrie), iar în alte două cazuri vânătorii au efectuat mai multe împușcături la o distanță mai mică de 1.000 metri de localități.

Astfel, au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție pentru vânătoarea fără autorizaţie (licenţă), fără carnet de vânător sau fără permis de deţinere sau port şi folosire a armei de vânătoare, precum şi vânătoarea în locurile interzise şi în perioadele de prohibiţie.

În acest context, Inspectoratului General al Poliției, au desfășurat astăzi, 23 septembrie, o ședință de lucru cu managerii subdiviziunilor teritoriale ale Societății vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova.

În cadrul ședinței, au fost abordate subiecte privind modul de desfășurare a procesului de vânătoare, inclusiv cu referire la atenționarea președinților colectivelor de vânătoare și a vânătorilor să respecte și să evite împușcarea păsărilor și animalelor, vânatul asupra cărora este interzis, să nu lase arma fără supraveghere, să nu folosească cartușe interzise prin lege și regulile de port și păstrare a armelor de foc, și cele impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, pentru sezonul de vânătoare 2022-2023.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media