„Asemenea bip-uri sunt iniţiate de escroci”: O companie de telefonie mobilă din R. Moldova atenționează clienții despre „întețirea tentativelor de fraudă”

13 octombrie 2022, 09:47 IT 493
aplicație mobilă, telefon.  Sursa: Replica Media

Compania de telefonie mobilă din Republica Moldova Orange atenţionează clienții săi despre „înteţirea tentativelor de fraudă, comise de escroci prin transmiterea de bipuri către utilizatori de la numere internaţionale”. Potrivit companiei, pentru a evita pierderea banilor sau a minutelor (creditului) din contul mobil, cei care recepţionează asemenea bip-uri sunt îndemnaţi să le ignore.

„Orange atenţionează privind înteţirea tentativelor de fraudă, comise de escroci prin transmiterea de bip-uri către utilizatori de la numere internaţionale. Reapelând aceste numere internaţionale, utilizatorii aud, de regulă, un robot pe fon, muzică, linişte sau chiar pot lua legătura cu un abonat real. Asemenea bip-uri sunt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi. Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere internaţionale necunoscute, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision.

Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sunt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului. Astfel, pentru a evita pierderea banilor sau a minutelor (creditului) din contul mobil, cei care recepţionează asemenea bip-uri sunt îndemnaţi să le ignore”, atenționează compania.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media