IGP: La protestul organizat de partidul ȘOR au participat aproximativ 6 500 de persoane

2 octombrie 2022, 17:38 Societate 201
Protest organizat de ȘOR.  Sursa: captură video
La protestul de duminică din fața Președinției, organizat de partidul ȘOR, au participat circa 6 500 de persoane, arată datele Inspectoratului General al Poliției (IGP). În același timp, reprezentanții partidului de opoziție susțin că la manifestație au participat astăzi „peste 50 de mii de oameni”.

Potrivit IGP, cei peste 6 mii de manifestanți au fost transportați astăzi spre Chișinău cu unități de transport cu o capacitate estimativă de 9 300 de locuri.

„În contextul acțiunii de protest care s-a desfășurat astăzi, în centrul Capitalei, polițiștii din subdiviziunile de asigurarea a ordinii publice au fost la datorie și au asigurat ordinea publică și securitatea cetățenilor. Organizatorii acțiunii de protest au asigurat transport care a ajuns la Chișinău cu o capacitate estimativă de 9300 de locuri, la protest participând aproximativ 6 500 de persoane.

Reamintim că, atât organizatorii, cât și participanții la orice gen de acțiune de protest, trebuie să respecte conduita impusă de legislația în vigoare, iar orice încălcare va genera consecințe în conformitate cu legea.”, a transmis IGP.


Consilierul partidului ȘOR în Consiliul Municipal Chișinău, Valerii Klimenco, a susținut că la protest ar fi sosit circa 37 125 de persoane.

De cealaltă parte, reprezentanții partidului ȘOR au comunicat că la manifestația de astăzi din centrul capitalei s-au adunat peste 50 de mii de oameni pentru a cere demisia președintelui Maia Sandu și a guvernării PAS.

Mai mult, ei afirmă că și de această dată, poliția ar fi împiedicat „mii de protestatari” să ajungă la Chișinău, întorcând din drum „zeci de autocare și microbuze”.

„Coloane formate din mii de oameni s-au deplasat spre centrul Chișinăului pe mai multe artere ale capitalei și s-au întâlnit în fața Parlamentului și Președinției.

De această dată însă, manifestanții nu au putut intra în curtea clădirii prezidențiale, deoarece autoritățile au închis porțile, chiar dacă, în campania electorală, Maia Sandu promitea să scoată gardul și să lase acces liber la Președinție pentru toți cetățenii. Organizatorii protestului susțin că, printr-un astfel de gest, Maia Sandu demonstrează că se teme de propriul popor, pe care l-a mințit că-i va face viața mai bună.

Ca și duminicile trecute, poliția a împiedicat mii de protestatari să ajungă la Chișinău. Zeci de autocare și autobuze au fost întoarse din drum, iar o parte, în general nu a pornit, din cauză că transportatorii au fost intimidați și somați să anuleze cursele de către reprezentanții guvernării PAS.”, se arată în comunicatul ȘOR.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media