Partidul fondat de Ion Chicu și-a desemnat candidatul pentru alegerile locale din 2023

14 noiembrie 2022, 09:23 Politică 294
Anatol Nostatîi, candidatul PDCM la alegerile locale din 2023.  Sursa: PDCM/ Facebook

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) fondat de ex-premierul Ion Chicu, a anunțat că va participa la alegerile generale locale din Republica Moldova din anul 2023, iar candidatul înaintat care va lupta pentru fotoliul de primar general al capitalei este vicepreședintele partidului Anatol Usatîi.

Potrivit formațiunii, decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PDCM din 12 noiembrie 2022.

„S-a decis ca Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei va participa la alegerile generale locale din Republica Moldova din anul 2023. Dl. Anatol Usatîi, vicepreședinte PDCM, ex-ministru al Economiei și Infrastructurii, a fost aprobat în calitate de candidat al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei la funcția de primar general al municipiului Chișinău”, se arată în comunicatul PDCM.

Amintim că la 22 octombrie, Ruslan Codreanu a fost desemnat drept candidat al Partidului Puterea Oamenilor pentru funcţia de primar general al municipiului Chișinău. Decizia a fost luată sâmbătă, 22 octombrie, în cadrul congresului extraordinar al Partidului.

Următoarele alegeri locale în Chișinău vor avea loc în 2023, ținând cont că ultimele alegeri au avut loc în octombrie 2019 și mandatul aleșilor locali este de 4 ani. În urma alegerilor locale din 2019, primarul municipiului Chișinău a fost ales Ion Ceban. Acesta a demisionat din funcția de membru de partid în data de 30 decembrie 2021 și a anunțat că își formează propria formațiune politică.

Între timp, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat la 21 septembrie, curent, că formațiunea sa revine pe scena politică din R. Moldova. Ghimpu a declarat că partidul se pregătește intensiv de alegerile locale generale, dar totodată vor avea și un candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Anterior, și președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu a dat numele a trei potențiali candidați PAS la funcția de primar al Chișinăului. Potrivit acestuia, printre persoanele care sunt luate în calcul este ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și deputatul Lilian Carp.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media