Actorul român Marius Manole anunță că va depune cerere pentru a obține cetățenia Republicii Moldova: „Eu sunt mândru de președintele meu”

27 noiembrie 2022, 14:20 Cultură 299
Marius Manole și Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

Unul dintre cei mai talentați și apreciați actori din România, Marius Manole de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București își dorește cetățenia Republicii Moldova. Despre asta a anunțat pe pagina sa de facebook după ce a avut aseară 2 reprezentații la Teatrul Alexei Mateevici din Chișinău cu piesa „Eu sunt vântul”.

Manole spune că a rămas surprins că la acest spectacol a venit președinta Maia Sandu care a venit „fără SPP, fără tam tam, fără sa se facă mare eveniment mediatic”. Actorul din România spune că vine mereu cu bucurie la Chișinău, însă aseară, bucuria i-a fost „și mai mare”.

.„Bucuria zilei însă a fost și mai mare când, în sala de numai 60 de locuri, a intrat o doamnă și s-a așezat discret undeva în rândul 2. La prima vedere am crezut ca este doamna Președinte Maia Sandu. Dar imediat mi-am revenit și mi-am dat seama că nu avea cum. Fără SPP, fără tam tam, fără sa se facă mare eveniment mediatic… nu, n-are cum”, a scris Manole.


La finalul piesei, Manole a făcut o poză cu șefa statului și și-a exprimat intenția de a depune cerere pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova.

„Doar că ce sa vezi, doamna discretă din rândul 2 era chiar președinta Maia Sandu care și-a cumpărat bilet. Am fost invidios pe colegii mei din Basarabia că au norocul ăsta. Să aibă un asemenea președinte. Mâine voi înainta cererea de cetățenie, așa că sunt fericit să vă anunț că eu sunt mândru de președintele meu. Mulțumesc Elena Frunze Hatman, Anatol Durbală, Sorin Militaru”, a încheiat Manole.

Marius Manole este actor la Teatrul Național din București, dar are mai multe colaborări cu alte teatre din România, dar și din Republica Moldova. Actorul de 44 ani s-a născut la Iași și a obținut o mulțime de premii la nivel național, iar la Chișinău a pus în scenă alături de Anatol Durbală piesa „Eu sunt vântul" de Jon Fosse în regia cunoscutului regizor român, Sorin Militaru. Piesa este o premieră pentru teatrul „Alexei Mateevici” și a fost prezentată pentru prima dată în cadrul Reuniunii teatrelor naţionale româneşti.
Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media