La 9 luni de la invazia rusă în Ucraina, socialistul Igor Dodon condamnă războiul declanșat de Rusia: „Eu cred că asta este foarte grav”

28 noiembrie 2022, 14:26 Politică 281
Igor Dodon, la PG.  Sursa: Replica Media

Ex-președintele țării Igor Dodon a condamnat atacurile masive ale Rusiei asupra infrastructurii ucrainene în urma cărora R. Moldova a rămas fără energie electrică și mulțumește României pentru ajutor în acest context, chiar dacă prețul de achiziție a energiei electrice este mai mare.

„Este foarte tragic pentru noi, din cauza la aceste bombardamente ale Federației Ruse spre Ucraina noi am rămas fără energie electrică şi eu cred că asta este foarte grav”, a declarat Igor Dodon pentru Publika TV.

Întrebat dacă condamnă acțiunile Rusiei, președintele de onoare al Partidului Socialiștilor a răspuns afirmativ.

„Evident. Noi am rămas fără lumină... La Buiucani mai repede s-a aprins, dar în unele regiuni a durat și 24 de ore. Închipuiți-vă, ce poate fi la iarnă, când în plină iarnă ar putea să se stingă lumina pe o sutcă... Ce fac oamenii?”, a întrebat retoric Igor Dodon.

Totodată, socialistul consideră că este necesar ca autoritățile R. Moldova să căute o soluție tehnică pentru ca astfel de situații să nu să se mai repete pe viitor, mulțumind în acest context României pentru curentul livrat țării noastre.

„Trebuie de găsit o soluţie tehnică, dacă procurăm energie electrică de la români, iar pentru asta trebuie să le spunem mulțumesc, chiar dacă e mai scump. Trebuie să vedem tehnic cum să nu fim afectați, malul drept Nistrului, măcar”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că atât președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, cât și formațiunea politică PSRM au evitat în numărate rânduri să condamne războiul din Ucraina, iar în cazurile în care erau întrebați - răspunsurile erau evazive sau împletite cu narative ale propagandei ruse, precum că „e un război între două popoare frățești” și că „orice război trebuie condamnat.”

La 24 noiembrie, consilierii din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au semnat o rezoluție prin care recunosc Federația Rusă drept stat care finanțează terorismul. Printre aceștia s-au consilierii Partidului Acțiuni și Solidaritate (PAS), Platformei DA, Partidului Liberal (PL), Partidului Unității Naționale (PUN) și unii consilieri neafiliați.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media