„Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface”. Ziua Națională a Vinului revine în PMAN

6 septembrie 2022, 11:31 Vinurile Moldovei 327
Ziua Naţională a Vinului .  Sursa: shopro.bades2021.com

Ziua Națională a Vinului revine după o pauză de doi ani cauzată de pandemia COVID-19. Potrivit organizatorilor, evenimentul se va desfășura în perioada 1 - 2 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale.

Chișinăul se va transforma într-un orășel al vinului și va aduna peste 70 de producători din întreaga țară. „Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface” – acesta este sloganul celei de-a XXI-a ediții a evenimentului.

Ediția curentă va avea și o identitate vizuală deosebită, care este inspirată din tradițiile milenare în vinificație și ospitalitatea moldovenilor recunoscută la nivel internațional, anunță organizatorii. Aceștia îndeamnă fiecare vizitatori să devină ambasador al Vinului Moldovei.

„Vinăriile din țară vor avea ușile deschise pentru turiștii dornici să descopere ofertele oenogastronomice și tezaurul cultural-artistic al regiunii”, menționează Oficiul Național al Viei și Vinului.

Programul evenimentului

• Ceremonia oficială de deschidere a Zilei Naționale a Vinului;
• Decernarea Medaliilor de Recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol;
• Program artistic și cultural;
• Școala Vinului, care își propune să educe consumatorii referitor la consumul responsabil de vin, inițieri în cultura vinului;
• tururi dedicate și programe speciale la toate vinăriile cu potențial oenoturistic din țară.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media