ULTIMA ORĂ/ Liz Truss va fi noua prim-ministră a Marii Britanii: A câștigat cursa pentru conducerea Partidului Conservator

5 septembrie 2022, 14:56 Externe 227
Liz Truss.  Sursa: OE Giddens/PA Images

Liz Truss a câștigat cursa pentru conducerea Partidului Conservator și va prelua funcția de prim-ministru al Marii Britanii, la două luni după demisia lui Boris Johnson. Liz Truss, care a ocupat funcția de secretară de externe în cabinetul de miniștri condus de Boris Johnson în ultimul an, a câștigat 57% din voturile membrilor Partidului Conservator. Oponentul său, Rishi Sunak a luat 43%.

Truss devine imediat lidera partidului și va prelua oficial funcția de prim-ministru marți, 6 septembrie, după întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a.

„Sunt onorată să fiu aleasă să fiu lidera Partidului Conservator. Vă mulțumesc că mi-ați acordat încrederea pentru a conduce și a munci pentru marea noastră țară. Voi lua măsuri îndrăznețe pentru a trece cu toții în aceste vremuri grele, pentru a ne crește economia și pentru a dezlănțui potențialul Regatului Unit”, a transmis Liz Truss pe contul său oficial de Twitter.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media