IGSU: Salvatorii au activat fără întrerupere pe perioada întreruperii curentului electric și au intervenit în misiuni pentru asigurarea securității cetățenilor

23 noiembrie 2022, 17:09 Societate 43
Pompieri.  Sursa: IGSU

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) activează fără întrerupere în condițiile în care în sistemul de alimentare cu energie al Republicii Moldova a suferit o pană masivă de curent în după-amiaza zilei de miercuri, 23 noiembrie. Pe perioada în care nu a funcționat sistemul energetic, dispeceratele regionale ale IGSU, care asigură serviciul 112, nu au avut nici o întrerupere de energie, iar echipele de salvatori și pompieri au fost solicitate în misiuni de deblocarea a persoanelor din ascensoare, dar și altor misiuni pentru asigurarea securității acestora.

Dispeceratele regionale pentru situații de urgență au fost trecute la surse alternative de curent și au preluat permanent apelurile de urgență de la Serviciul 112, fără de a fi întrerupte procesele operaționale. Subdiviziunile de intervenție au fost conectate la generatoare de curent, reușind realizarea tuturor misiunilor și intervențiilor.

Legătura cu echipajele de intervenție au fost efectuată prin intermediul stațiilor de comunicații. Echipele de salvatori și pompieri au fost solicitate în misiuni de deblocarea a persoanelor din ascensoare, dar și altor misiuni pentru asigurarea securității acestora.

În contextul situației create IGSU îndeamnă oamenii să-și mențină calmul, să se asigure că telefoanele mobile sunt încărcate, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

Amintim că astăzi forțele armate ale Rusiei au atacat din nou cu rachete orașele ucrainene, în special țintind obiectivele energetice ale țării vecine. În urma aatacurilor, în toată R. Moldova, inclusiv în Chișinău, s-a deconectat energia electrică, deja a doua oară. Potrivit ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, la ora 14:23 s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc.

O asemenea situație a avut loc la 15 noiembrie - urmare a bombardamentelor Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat - descărcarea automată a sarcinii după frecvență.

În acest context, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a solicitat convocarea de urgență a ambasadorului rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate, iar drept urmare au fost întreruperi masive de energie electrică în toată Republica Moldova inclusiv în capitală.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media