Datornicii, deconectați de la gazele naturale. Șeful Moldovagaz: Plată pentru reluarea livrărilor, inclusiv un avans lunar pentru consumul de gaze naturale pe o perioadă de până la 12 luni

21 octombrie 2022, 12:42 Economie 125
Aragaz.  Sursa: Replica Media

Pe 20 octombrie, termenul limită de plată a facturilor pentru septembrie 2022 a expirat pentru consumatorii casnici La 19 octombrie, suma datoriilor de consum a fost de 170,9 milioane lei, din care 110,6 milioane lei pentru consumatorii casnici, iar 60,3 milioane lei pentru cei noncasnici. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat că datornicii vor fi deconectați de la rețea.

„Pentru a asigura funcționarea continuă a sistemului de gaze naturale al țării și, în același timp, pentru a preveni o creștere a datoriilor de consum, în baza clauzei 105 din Regulamentul de furnizare a gazelor naturale, aprobat de prin Rezoluția ANRE nr. 113/2019 din 19 aprilie 2019 SA „Moldovagaz” inițiază procedura de închidere a instalațiilor de gaze ale consumatorilor debitori”, a declarat Vadim Ceban.

Furnizarea gazelor naturale va fi reluată după achitarea integrală a datoriei pentru gaze naturale și plata pentru reconectare.

În același timp, pentru a evita acumularea de datorii pentru gaze naturale, consumatorul casnic relevant, potrivit șefului Moldovagaz, va efectua o plată în avans pentru consumul de gaze naturale pe o perioadă de până la 12 luni (avans lunar într-o perioadă de un an).

„SA „Moldovagaz” solicită utilizatorilor finali să ia toate măsurile necesare pentru achitarea datoriilor pentru gazele naturale consumate”, a punctat Ceban.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media