VIDEO/ Peste 300 de moldoveni luptă în armata ucraineană. Mesajul unui grup de combatanți adresat protestului Șor

5 noiembrie 2022, 17:09 Societate 1188
Un grup de luptători moldoveni în Ucraina.  Sursa: captură video

Jurnaliștii TV8, Viorica Tătaru și Andrei Captarenco au înregistrat un mesaj al unui grup de luptători moldoveni care luptă de partea Ucrainei legat de protestele din Chișinău. Bărbații critică tentativele de destabilizare a situației de la Chișinău și se arată revoltați de atitudinea unor foști militari și angajați MAI care s-au alăturat protestului Șor.

„Salutare pentru toată Moldova, mai ales veteranilor de pe Nistru din 1991-1992 avem o adresare. Noi regionalii moldoveni, cetățeni ai Republicii Moldova care ne aflăm în regiunea ucraineană pe câmpul de luptă. Vrem să ne adresăm către dvs., în primul rând ceea ce se întâmplă azi în Moldova, toate protestele acestea și care sunt organizate de așa numiții veterani de război, cum sunt domnul Severin și alții vrem să le aducem aminte că în 1992 pe câmpul de luptă ei nu erau, am fost noi și știm tare bine ce s-a petrecut acolo. La moment ei iarăși îndeamnă veteranii de război ca să răscoale contractul, noi suntem aici mai mult de 300 de moldoveni. Să țineți minte noi ne vom întoarce”, a declarat unul din ei.

Combatanții au ținut să le transmită un mesaj special liderilor protestelor de la Chișinău.

„Cum a spus camaradul și prietenul nostru de luptă, noi aici suntem 200-300 de moldoveni, dar din urma noastră mai este legiunea internațională care conține undeva 22-25 de mii de soldați bine pregătiți și profesionali. Și atunci aceștia alde Șor, Dodon, Cavcaliuc și toată compania asta au să vreie să stea la pușcărie, dar credeți-mă că nu o să aveți șansa asta. Prietenilor noștri care pun la cale diferite proiecte. Oameni buni, nu vă lăsați manipulați de hoții aceștia”, a mai spus unul dintre militari.

Mesajul integral îl puteți asculta pe site-ul oficial TV8.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media