Parlamentul va examina mâine proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de urgență

22 iunie 2022, 21:27 Politică 37
Parlamentul Republicii Moldova, ordinea de zi.  Sursa: Replica Media

Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 23 iunie. Membrii Biroului permanent au aprobat astăzi completarea ordinii de zi a ședinței, în care au inclus propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, precum și un șir de proiecte incluse anterior pe ordinea de zi.

Tot astăzi, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședinței plenare din 1 iulie. Săptămâna viitoare deputații vor supune dezbaterii un șir de proiecte de modificare a unor acte normative, precum și Moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Finanțelor, inițiată de către deputații din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Ședința plenară de mâine va începe la ora 10:00.

Amintim că marți, 21 iunie, Comisia pentru Situații Excepționale a decis să ceară Parlamentului prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile din data de 24 iunie.

Potrivit unui Raport al CSE, necesitatea prelungirii stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media