Cumnatul lui Igor Dodon rămâne la Penitenciarul 13. Instanța a respins recursul avocaților

1 iunie 2022, 17:56 Justiție 173
Petru Merineanu.  Sursa: Petru Merineanu/ Facebook

Petru Merineanu, cumnatul ex-președintelui Igor Dodon, rămâne în arest în izolator. Recursul avocaților acestuia a fost respins miercuri, 1 iunie, de magistrații Curții de Apel Chișinău.

„În rezultatul examinării recursului asupra aplicării arestului preventiv în privința celei de-a doua persoană vizată în dosarul ex-Președintelui țării. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins solicitarea părții apărării și au menținut decizia primei instanțe de plasare în arest preventiv pe un termen de 30 zile”, a declarat pentru Replica Media procurora Mariana Cherpec, responsabilă de relațiile cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale.

Amintim că la 26 mai Petru Merineanu, cumnatul lui Igor Dodon, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul Penitenciarului nr.13.

Merineanu și ex-președintele țării au fost reținuți în seara zilei de 24 mai, după o serie de percheziții la mai multe imobile și automobile care aparțin acestora. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Potrivit procurorilor, Merineanu a încercat să îngită o recipisă care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media