FOTO/ Portul popular moldovenesc, sărbătorit în Japonia de către comunitățile de moldoveni

22 iunie 2022, 09:49 Cultură 54
Comunitățile de moldoveni din Japonia.  Sursa: Ambasada R. Moldova în Japonia

În legătura cu celebrarea sărbătorii naționale Ziua Portului Popular, echipa Ambasadei, împreună cu membrii comunităților de moldoveni din Japonia și Republica Coreea, au organizat un eveniment festiv la sediul misiunii diplomatice.

În cadrul acestuia au fost prezentate elementele si simbolurile portului popular, precum si procedeele și modalitățile de confecționare ale cămășii și iei. În mod special a fost menționat caracterul emblematic al Portului Popular în contextul conștientizării identității naționale.

Pentru contribuția în promovarea culturii naţionale, tradițiilor şi portului popular au fost decernate diplome de onoare membrilor din comunitatea de moldoveni din Japonia: Elena Naik, Ina Moki, Tatiana Sirbu, care au participat la proiectul lansat de Ambasadă dedicat confecționării manuale a pieselor de port popular.

În calitate de oaspete special la eveniment a participat naista japoneză Fumiko Sakuraoka, care a interpretat piese din repertoriul național.


Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media