Consiliului de Securitate al ONU, în reuniune de urgență. Ultimele bombardamente rusești, inclusiv asupra centrului comercial din oraşul Kremenciuk, principalul subiect

28 iunie 2022, 10:03 Ucraina 167
ONU.  Sursa: CNN

Ucraina a solicitat luni o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la cele mai recente bombardamente ruseşti împotriva unor ţinte civile, reuniune care va avea loc marţi la ora 19:00 GMT, informează AFP.

Conform anunţului făcut de preşedinţia albaneză a Consiliului de Securitate al ONU, atacul cu rachetă de luni asupra unui centru comercial din oraşul Kremenciuk „va fi subiectul principal” al acestei sesiuni, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice albaneze.

În cadrul întâlnirii de marţi va fi dezbătut şi atacul cu rachete de la Kiev care a ţintit duminică un complex rezidenţial din apropierea centrului capitalei ucrainene.

Consilierul ministrului de interne Anton Gheraşcenko a anunțat în dimineața zilei de astăzi că numărul morților după atacul cu rachetă asupra mall-ului din Kremenciuk, regiunea Poltava, a crescut la 16, alți 59 sunt răniți, iar 25 au fost spitalizați.

„Rusia este o rușine pentru omenire” - este reacția ministrului de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în urma atacului rușilor de la centrului comercial din Kremenciuk.

„Un centru comercial mare din Kremenciuk, cu sute de civili înăuntru, a fost lovit de un bombardament rusesc. Rusia este o rușine pentru omenire și trebuie să sufere consecințele. Răspunsul ar trebui să fie mai multe arme grele pentru Ucraina, mai multe sancțiuni pentru Rusia și mai multe companii care pleacă din Rusia”, a scris, pe Twitter, ministrul Kuleba.

Totodată, liderii G7 reuniți în Bavaria au emis o declarație comună cu privire la atacul cu rachetă asupra unui centru comercial din Kremenchuk prin care au condamnat atacul și susținând că președintele rus Putin și toți cei responsabili vor fi trași la răspundere.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media