Chironda comentează eventuala demisie a lui Serghei Carp de la Spații Verzi în urma tragediei din Parcul Alunelul: De două ori l-am prins cu minciuna pe dl. Carp. În ambele cazuri l-am anunțat personal pe Ion Ceban - nici primarul și nici viceprimarul Ilie Ceban nu au reacționat

17 mai 2022, 19:17 Politică 80
Victor Chironda.  Sursa: Captură ecran/Privesc.eu
Victor Chironda, viceprimar al capitalei restabilit în funcție de instanța de judecată, a venit cu un comentariu în privința șefului Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Serghei Carp, care va fi demis din funcție, în urma cazului tragic din Parcul „Alunelul”, când o buturugă a căzut peste un cărucior și a strivit un copil de un an. Chironda susține că l-a avertizat de câteva ori pe primarul Ceban precum că Serghei Carp „este corupt, incompetent și aflarea lui în funcție duce la degradarea întreprinderii”, însă conducerea municipalității nu a acționat în urma avertismentului.

„Dși nu era domeniul meu de responsabilitate, de două ori l-am prins cu minciuna pe dl. Carp, șeful interimar la „Spații Verzi”. O dată când a cumpărat bețe în loc de copaci cu balot pentru strada Pușkin și altă dacă când a prezentat un deviz de cheltuieli „umflat” pentru aleea de pe strada Vieru. În ambele cazuri l-am anunțat personal pe Ion Ceban că dl. Carp e corupt și incompetent și că aflarea lui în funcție duce la degradarea întreprinderii. În ambele cazuri, nici primarul și nici viceprimarul lie Ceban nu au reacționat.

„Krâșa” domnului Carp era, dl. Tudor Gârbu, consilierul primarului pe domeniul gospodărie comunală. El mereu îi sărea în apărare și îl lăuda. Bănuiesc că nu degeaba. Acum, după tragedia din parcul Alunelul, „managerul” Ion Ceban l-a aruncat pe dl. Carp la gunoi. Exact așa va face și cu ceilalți membri ai „echipei” cu care se laudă mereu. Unica echipă a lui Ion Ceban e ratingul său personal în sondaje”, declară viceprimarului restabilit în funcție Victor Chironda.


Amintim că, șeful suspendat al Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Serghei Carp, va fi demis din funcție, a anunțat primarul capitalei Ion Ceban.

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Buiucani a informat la 16 mai că, urmare a autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai, a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unui copil de doi ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media