Partidul Popular European își alege o nouă conducere. Siegfried Mureșan candidează la funcția de vicepreședinte

31 mai 2022, 17:17 UE 92
Siegfried Mureșan.  Sursa: Siegfried Mureșan via Facebook

Partidul Popular European, cel mai mare și mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european, care include în prezent 81 de partide și parteneri din 43 de țări, își va alege o nou conducere în cadrul Congresului PPE care are loc azi, 31 mai, și mâine, 1 iunie, la Rotterdam.

Pentru funcția de președinte va candida europarlamentarul german, Manfred Weber, care este în prezent președintele Grupului PPE din Parlamentul European, iar pentru cele 10 funcții de vicepreședinți vor candida 11 politicieni, printre care și europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, scrie Calea Europeană.

Tot din Partidul Popular European fac parte președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, 8 șefi de stat și de guvern din UE (printre care și președintele Klaus Iohannis) și 3 din afara UE, 9 membri ai Comisiei Europene și cel mai mare grup din Parlamentul European (Grupul Popularilor Europeni din Parlamentul European.

Europarlamentarul german Manfred Weber este membru în Parlamentul European din cea de-a șasea legislatură, începând din anul 2004 și până în prezent.

În cei 18 ani de mandat în Legislativul European, Manfred Weber a ocupat funcția de vicepreședinte (2009-2014) și președinte al Grupului PPE din 2014 și până în prezent. Acesta a vrut să candideze și pentru funcția de președinte al Comisiei Europene în anul în care Ursula von der Leyen a fost până la urmă propusă și aleasă pentru această funcție, potrivit Calea Europeană.

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan este membru în Grupul PPE din 2014 și deputat european tot din același an. Tot din 2014 este membru al Delegației la Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova. În legislatura actuală, Siegfried Mureșan a făcut un pas înainte pe toate planurile.

A devenit vicepreședinte al Grupului PPE și a dobândit funcția de președinte al Delegației la Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova. În luna ianuarie 2020 a fost ales raportor al Parlamentului European privind finanțarea Pactului Ecologic European.


Totodată, Congresul va alege trezorierul și secretarul general. În prezent, președintele Partidului Popularilor Europeni este polonezul Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European.


Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media