Dosarul licitațiilor trucate la Cahul: Președintele de raion, Marcel Cenușa, plasat sub control judiciar

3 mai 2022, 22:04 Societate 266
Marcel Cenușa.  Sursa: Captură de ecran

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, învinuit în dosarul licitațiilor trucate, a fost transferat din arest la domiciliu sub control judiciar. Anunțul a fost făcut marți, 3 mai, de către colegul său de partid, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vasile Bolea.

Vasile Bolea a scris pe pagina sa de Facebook că acuzațiile împotriva lui Marcel Cenușă sunt o „balada născocită de un grup din 30 de procurori și angajați CNA” care ar urma să apară pe banca acuzaților.

„O veste buna în această seară. Colegul nostru Marcel Cenușă, Președintele raionului Cahul a fost eliberat din arest la domiciliu sub supraveghere judiciară. O istorie inventată de procurori, balada născocită de un grup din 30 de procurori și angajați CNA deloc nu este credibilă. Urmează să-i punem pe banca acuzaților pe cei care fabrică dosare la comandă. Asta va fi victoria adevărului și bunului simț”, a scris parlamentarul socialist.

Bolea a postat, de asemenea, o fotografie în care apare el, Marcel Cenușă și deputatul socialist Petru Burduja.

Amintim că Marcel Cenușa are statut de învinuit în dosarele licitatiilor trucate și a fost reținut la 4 aprilie, împreună cu alte opt persoane din Cahul de către procurorii anticorupție și ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Printre reținuți se mai numără primarul comunei Moscovei, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și patru reprezentanți ai unor agenți economici.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.

La 7 aprilie Marcel Cenușă a fost plasat în arets la domiciliu pentru 30 de zile.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media