A decedat mama Violetei Ivanov. Ex-deputata a cerut procurorului pe caz să i se permită să asiste la funeralii

7 februarie 2022, 16:56 Justiție 515
Violeta Ivanov la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.  Sursa: Replica Media

A decedat mama fostei deputate Violeta Ivanov. Vestea tristă a a fost dată de colegii acesteia din partidul „Șor”, care au publicat un mesaj de condoleanțe și susținere. Fosta deputată, care în prezent este cercetată pentru îmbogățire ilicită în dosarul ex-deputaților transfugi și se află în arest preventiv în izolatorul CNA, ar putea să fie lăsată să participe la funeralii. Cel puțin, o solicitare în acest sens a fost adresată procurorului pe caz.

„Regretăm nespus cele întâmplate, mai ales în contextul în care Violeta Ivanov trece printr-o perioadă extrem de complicată, iar această veste tristă i-a provocat și mai multă durere. Suntem alături de ea și de întreaga sa familie, în aceste momente dificile, și le dorim putere să treacă peste această grea pierdere. Din păcate, nedreptatea ucide și suntem siguri că cei care se fac vinovați pentru injustiția la care este supusă în această perioadă Violeta Ivanov vor răspunde foarte curând.Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată în mesajul partidului „Șor”.

Solicitată de Replica Media, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de relațiile cu presa din cadrul Procuraturii Generale, a declarat că Violeta Ivanov a cerut permisiunea procurorului pe caz de a participa la înmormântarea mamei sale.

„La moment procurorul examinează cererea. Respectiv în situația în care o acceptă, urmează să îi acorde permisiunea de a participa la înmormântare împreună cu o escortă”, ne-a spus Cherpec.

Amintim că Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție pe data de 4 februarie. Aceasta este una dintre cei cinci foști deputați reținuți pentru îmbogățire ilicită la 2 februarie.

Dosarul deputaților transfugi vizează 13 ex-deputați PCRM, care au părăsit fracțiunea parlamentară la sfârșitul anului 2015, formând Platforma social-democrată pentru Moldova în Parlament. La scurt timp, aceștia au aderat la Partidul Democrat din Moldova.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media