Concursul pentru șefia PCCOCS/ CSP, sesizat de Iulian Groza. Membrul Comisiei de preselecție spune că se fac încercări de intimidări și presiuni asupra sa: „Consider că acest concurs trebuie anulat”

26 ianuarie 2023, 10:31 Justiție 303
Iulian Groza, directorul executiv IPRE.  Sursa: Facebook/IPRE

Director Executiv al Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza, care este și membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță că a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) privind „încercări din partea unor persoane interstate” de a exercita intimidări și presiuni asupra sa și opinează că „acest concurs trebuie anulat”.

„Consider că acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție si a rezultatelor concursului sunt afectate grav. Consider că acest concurs trebuie anulat”, susține Groza.

La data de 11 noiembrie 2022, Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs fiind data de 10 ianuarie curent.

Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor anunță că etapa de depunere a dosarelor de concurs a luat sfârșit, fiind înregistrate trei dosare pentru concurs ale următorilor candidați:
- Andrei Mațco;
- Eugen Rurac;
- Sergiu Russu;

În următoarea etapă a concursului de preselecție a candidaților, o comisie specială instituită de CSP va fi responsabilă de două etape: competiția dosarelor depuse și proba interviului.

Procedurile ce țin de modul de organizare și desfășurare a concursului sunt normate atât prin Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură (articolul 251), cât și prin Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului public privind selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate (Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale)1.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media