România: Doi turiști moldoveni s-au rătăcit pe muntele Postăvaru. Au fost salvați de doi jandarmi care le-au auzit strigătele de ajutor

7 februarie 2023, 13:00 România 473
Turiști moldoveni, rătăciți pe muntele Postăvaru.  Sursa: captură video/Jandarmeria Română/Facebook

Doi turiști din Republica Moldova, care se aflau în vacanță în România, au fost salvați după ce s-au rătăcit noaptea pe muntele Postăvaru din Brașov. Din fericire, strigătele lor de ajutor au fost auzite de doi jandarmi care tocmai își încheiau tura de serviciu, după care au fost aduși în siguranță la baza pârtiei din Poiana Brașov.

Despre incident a relatat serviciul de presă al Jandarmeriei Române, care a publicat și un video în care îi însoțesc pe cei doi turiști pe pârtie.

Potrivit informațiilor, jandarmii brașoveni se pregăteau să-și încheie tura de serviciu și au auzit din pădure, în zona de platou a pârtiei Ruia, strigăte de ajutor.

Aceștia s-au apropiat de luminile ce se zăreau și au găsit doi turiști care se rătăciseră.

„Colegii noștri au ajuns la momentul potrivit, pentru că cei doi nu mai reușeau să găsească drumul și se pregăteau să sune la 112 pentru a cere ajutor. Cu răbdare și atenție i-au ajutat pe aceștia să coboare în siguranță în stațiune, dar din cauza faptului că nu erau foarte experimentați în deplasarea pe schiuri, în unele zone mai dificile au fost nevoiți să renunțe la ele”, spune jandarmeria română.

Cei doi jandarmi au reușit să îi aducă pe cei doi turiști moldoveni, în siguranță, la baza pârtiei.

„Cuvintele frumoase, mulțumirile pe care le primim la finalul misiunii ne fac întotdeauna să simțim că ne-am îndeplinit datoria cu succes”, se mai arată în mesaj.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media