30 de milioane de dolari, oferite de SUA țării noastre în calitate de ajutor financiar. Cum vor fi repartizați banii

6 ianuarie 2023, 11:47 Economie 148
Dolari.  Sursa: Shutterstock

În ultimele zile ale anului trecut țara noastră a primit, prin Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), un sprijin bugetar direct de 30 de milioane de dolari din partea Statelor Unite ale Americii, anunță Președinția Republicii Moldova.

Potrivit comunicatului emis de instituția prezidențială, fondurile vor fi folosite pentru depășirea crizei energetice, inclusiv, pentru a compensa facturile cetățenilor noștri și a ajuta agenții economici să facă față prețurilor mari la resursele energetice.

„Mobilizarea acestor resurse va contribui la diminuarea impactului războiului purtat de Rusia în Ucraina și ne va ajuta să răspundem nevoilor critice ale țării noastre. Republica Moldova este recunoscătoare tuturor celor care au susținut și susțin țara noastră în această perioadă dificilă”, se arată în mesajul Președinției.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media